Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '09

 
Kategori
Dünya
 

Kıbrıs'ın Ümitsiz Kaderi

Kıbrıs'ın Ümitsiz Kaderi
 

KKTC nasıl bir siyaset çizgine girmiş ki. Kuruluşuna üzülüp ağlayan kişi, bu devlete C. Başkanı olmuş.

Bu göreve talip olmak ve devletin bağımsızlığını fesh etmeye yönelik görüşmelere sıcak bakmayı nasıl içine sindirebiliyorlar anlamak mümkün değil.

Biraz daha halk bilgilendirilse de belki cahil kalmışız bizde varsa başka gerçekler öğrensek; belki şehitlerimizin ruhlarının sızlamadığını hissederiz.

Bir devlet kendi halkı eliyle veya temsilcileri, iradeyi kendi devletinin feshi ve başka bir çoğunluğun en azından etkisi ya da egemenliği gölgesine girmek istermi!

Yanlışım varsa Sayın KKTC Cumhurbaşkanı'ndan özür diliyorum, (Bizim yavru vatanımız bizimde vatanımızdır. Uğruna şehit olmaktan çekinmiyoruz) Nasıl oluyor da halkın gözüne baka baka "bu devletin ilanında üzüntümden ağladım" diyebiliyor. Nasıl oluyor da, bu makama talip olacak kişi bu duyguları yaşamış olabiliyor.

Demokratik seçimlerle KKTC de yaşayan milletin iradesi tecelli etmişde nasıl gözardı edilebilip...

Ve hala devletin feshi görüşmeleri devam edebiliyor, hayret etmeyelimde ne yapalım.!

Bu davranış ve uygulamalar gerek sosyo-psikolojik gerekse inanç ve töresel ve hatta siyaset olarak akademik incelemeye alınmalıdır.

Kabullenmediğin bir devlete C.başkanı olunur mu?

Şimdi hak yerini buldu. http://www.milliyet.com.tr/kktc-secmeni-eroglu-dedi/dunya/haberdetayarsiv/21.04.2010/1226913/default.htm

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..