Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Temmuz '06

 
Kategori
Alternatif Tatil
 

Kıbrıs notlarım 1

Kıbrıs notlarım 1
 

Kıbrıs'a geçen yıl buradaki memuriyet görevim nedeniyle çooook sıcak bir yaz sabahı ulaştım. Dalgalara bata çıka yapılan zorlu bir feribot yolculuğundan sonra beyazlar içerisinde Beşparmak dağlarına sırtını dayamış Girne limanına ulaştık. Gittikçe ısınan havanın tahammül sınırlarımızın ötesine ulaşması için iki saat yetti de arttı.

Liman'dan çıkış için uzun ve zorlu bir süreci atlatmak gerekli. Özellikle de kendi özel aracı ile gelenler için. Sinir katsayımızı bir kaç puan yükselttikten sonra kendimizi attık Girne trafiğine.

O da ne! Herkes üstümüze üstümüze sürmeye başlamaz mı araçlarını, bir de kendilerini haklı görmezler mi? Ancak birden gözümüze ilişen "soldan sürünüz!" tabelası bize ilk dersimizi öğretti Kıbrıs trafiğinde. Dikkat! Kıbrıs'ta Trafik Türkiye'den biraz farklı ve çok daha kibar ve saygılı. Yaklaşık bir yıldan fazla burada olmama rağmen tüm uğraşmalarım sonucu kendime korna çaldırmayı başaramadım. (Yeşil ışıkta 10 saniye beklememe rağmen :)

Kırbıs ile ilgili ilk dakikalarım bunlar. Daha sonraya da bırakalım ki yazacak birşeyler olsun. Bol resimler de mevcut:) Bu arada yukarıdaki resim Gazimağusada bulunan 500 küsür yıllık Lala Musafa Paşa camii. Bu nasıl cami diyenlere yakında! diyorum.

 
Toplam blog
: 7
: 16376
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

1976 yılı İzmit doğumluyum. Bir kamu görevinde çalışmaktayım. Bilgisayar, gitar, yemek ve gezmeyi ço..