Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Kıbrıs'ta "ezan" sussun mu?

Kıbrıs'ta "ezan" sussun mu?
 

internetten alınmıştır


Kıbrıslı bir avukat, Lefke camilerinde okunan sabah ezanlarını susturmak için dava açmış...Davayı kazanmış ve bu "zaferi"ni de twiter üzerinen ilan etmiş...

Yanlış anlaşılmasın bu avukat bir Türk...Avrupalıların anlayışı ile söylersek Müslüman...Çünkü, tüm Batıda Türk diyinece Müslüman anlaşılır.

Kuzey Kıbrıs'lı bu avukatın yanlız olmadığı kesin...Türkiye, Mersinden  Kuzey Kıbrısa su hattı döşeyip "kardeşlerini" suya kavuşturduğunda da, bir kısım "Türk"ler, "akıttığın su döktüğün kanı temizlemez" gibi, bir Yunan'ın bile söylemeyeceği pankartlarla sokağa döküldüler.

Bunların Kuzey Kıbrısın çoğunluğunu oluşturduğunu sanmıyorum...Ne var ki, azınlıkta olsa sesi çok çıkanlardan olduğu kesin bunların...Tıpkı Türkiye gibi...

Aslında, "Yavru vatanı" bu hale getirenler, "Ana vatanı" da böyle yapmak isteyenlerdir...Ancak, Ana vatanın kökleri sağlam olduğu için burada başaramadılar ama Yavru'yu şirazeden çıkardılar.

Türkiye'nin Kıbrıs politikası, son yıllara kadar sadece "toprak" bazında bir siyaset oldu...Ora insanının köklerinden koparılmaması, "gavurlaşmaması" için herhangi bir düşünce ve siyaset üretilmedi.

Kıbrıs'ın Türkiye'de çeşitli "günah"ları işleyemeyenlerin sığındığı bir "Şeytan adası" haline getirilmesi, bugün ezandan nefret eden "Müslüman" nesiller ortaya çıkmasının esas nedenidir...Bunu Rumlar yapmadı, bunu Türkiye yaptı.

Eğer, bugün Türkiye'de ezan sesinin susturulması için mahkeme kapılarını aşındıranlar yoksa-yok olduğunu farzederek söylüyorum- bu Ana vatan'daki derin köklerin, ezan düşmanlarına fırsat vermemesindendir.

Na yazık ki, Yavru vatan, bu "derin köklere" sahip olmadığı için, özünü kaybetti...Türkiye, yıllarca Kıbrıs insanını dini ve kültürel manada ihmal etti, onları zayıf düşürdü.

Bu son olaylar, Türkiye Devletini Kıbrıs Türkleri konusunda da uyarmalı ve sadece bedenlerini yaşatacak "can suyu" götürmekle kalmayıp ruhlarını ihya edecek "iman suyu" da akıtması gereğini düşündürmeli ve buna göre politikalar üretme zorunluluğu getirmeli...

Kuzey Kıbrıs, Türkiye için stratejik anlamda önemliyse, onlarla bağlarımızı yeniden güçlendirecek çabalara hız verilmeli...Gönüllerini bağlayamadığınız insanları kanunlarla bağlayamazsınız...Savaş'la aldığınız Kıbrıs'ı, ihanetle kaybedebilirsiniz.

Ezan susturulduğu bir belde Türk(Müslüman) beldesi değildir...Bunun anlamını kavrayamanlar, bir sabah Çan sesleriyle uyanmayı göze almalılar...

Türkiye, dini, manevi ve kültürel anlamda bir Kıbrıs seferberliği başlatmalı ve "gavurdan öte gavurlaşmış" kimilerinin ifsad edici çabalarını önlemelidir.

Eğer, bir "Ana" yavrusuna sahip çıkamazsa, başkaları o "yavru" yu baştan çıkarır ve o yavru kendi anasına düşman olur.

İnanıyorum ki, Türk Devleti bunu yapacaktır ve uğrunda yüz yıllardır kan döktüğümüz Kıbrıs'ta da Ezan susmayacak, Bayrak inmeyecektir...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..