Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kıbrıs Türklerin mi değil mi?

Kıbrıs Türklerin mi değil mi?
 

Evet bu soruyu kime sorarsanız sorun Kıbrıs bizimdir, der.

Kıbrıs için verilen mücadeleyi düşünürsek tabiki Türklerindir. Kıbrısı savaşarak, şehit vererek elde etmişiz. Coğrafi konumu ve geçmişi ile Kıbrısa sahip çıkmalıyız.

Kıbrısa gideniniz varsa şimdi anatacaklarımı eminim biliyorlardır. Geçen yaz bir haftalığına Kıbrısa gittim. Gerçekten güzel bir yer, tatil yapmak için idael. Denizi, kumu mükemmel. Ama orada kendimi yabancı hissettim. Konuşmaları ne kadar bize benzese de farklı geldi. Aynen şu filmlerde izlediğimiz ermenilerin türkçe konuşması gibiydi. Trafik ayrı bir sorun oldu. İngiltere usulü sağ direksiyon ve trafiğin sağdan akması beni bayağı şaşırttı. Birde halkı aslında bizleri sevmiyor. Tüm ihtiyaçlarını ve maaşlarını bizler buradan gönderirken bize tutumları şaşırtıcı doğrusu.

Tatil yöresi olması sebebiyle çok pahalı bir yer. Çevrenizde, yabancı ülkelerden kumar oynamaya gelmiş turistleri görüyorsunuz. Orada ki insanlar için paranın önemsiz olduğunu görebiliyorsunuz. Ayrıca orada ilk işe başlar başlamaz maaşınız 700 civarındaymış. Bunu duyunca acaba kıbrısa mı yerleşsem diye düşündüm.

Gezerken yasaklı bölge olarak adlandırılan yeride gezdik. Tabi gezmek denirse bizimkine. Çünkü oranın girişinden çıkışına kadar durmak, resim almak, incelemek yasakmış. Transit bir geçiş sağlanıyor. Hala savaşın izlerini taşıyor. Ama çok güzel bir yer. Kullanılması gerektiğini düşündüm. İnanılmaz derecede iyi gelir sağlanacak bir bölge. Kapalı tutulması bence kayıptan başka bir şey değil.

Orayı ve halkını görünce düşüncelerim şu yönde değişti: Kıbrısı ya tam olarak alacaklardı rum kesimi olmayacaktı. Ya da orası ayrı bir cumhuriyet olmayacak Türkiyenin bir ili olarak kalacaktı.

Türkiye ile yaşam şartları arasında çok büyük uçurumlar var. Bunların asgari düzeye indirilmesi lazım. Bizim olduğunu düşünüp kabullendiğimiz Kıbrıs bize yabancı olmamalı. Vatanımızın bir parçası olarak görünen bu yer bize yakın olmalıdır.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..