Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kıbrısım

      Ülkem yangın yeri..her kafadan bir ses,herkeste sızlanma. Hayat pahalılığı aldı başını gidiyor .Üç gündür süren eylemler sonucunda hiçbir çözüm üretilmedi hayvancılar için. O kadar dar boğaza girdi ki hayvan üreticileri ovada yedirecek yem kalmadı. Herkes cebindeki parayı arpaya, buğdaya yatırdı.

Zaten adamız kurak bir adadır, kışın bile yağmur pek yağmamaktadır. Kaldı ki son yıllarda kesilen ağaçların yerine dikilen evler, sitelerden dolayı ülke yağmuru çekememektedir. Doğal yaşam bozulmuştur, dengeler altüst olmuştur. Bu üç günün sonunda yapılan eylemler, boykotlar çözüm bulamamıştır.

Sorarım size ey baştakiler ne olacak hayvan üreticisinin sonu... Kaşıkla verdiğini kürekle alan hükümet... Bu yaşamak mı? Bizden aldığın sütü iki misli fiyatına tüketiciye satarken hiç mi düşünmüyorsunuz memeleketimizi. Türkiye den ithal ettiğiniz yemi bize yüzde ikiyüz karla satmak mı hükümetçilik oynamak.

Sebzeyi saymıyorum bile..Domates  onbeş tl.den satılıyorsa, üreticiden aldığını kat be kat satarak mı oynuyorsunuz bu oyunu. Zamlar nereye gidiyor,denetim yok, ilgili mercilerde danışılacak kimse yok. Bir başıboşluktur gidiyor. Nereye gidiyoruz herşey dövize endeksli.. Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı, insanlar cepte olmayan parayla nasıl çocuk okutacak.  .Bir kalem bir lira iken üç liraya çıktı.Üretici parasını yeme,gübreye yatırırsa ne yiyecek ne içecek..yeter ya artık bu memlekette yaşamaktan usandık. Derhal çözüm istiyoruz

 
Toplam blog
: 7
: 142
Kayıt tarihi
: 02.03.16
 
 

Önce insan sonra anne ve eş ... ..