Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kıbrıslı Türk titredi ve kendine döndü!

Kıbrıslı Türk titredi ve kendine döndü!
 

Kıbrıslılar AKP ve Talat hükümetinin onları nereye götüreceğini artık görmeye başladılar. Şunu sormak gerek: Şayet , Türkler birleşmek için evet demişti, Rumlar' da evet deseydi acaba şu anda orada Türk askeri kalabilir miydi?

Rumların ortak egemenlikle kurulacak bir Kıbrıs istemedikleri için hayır dediler. Kibrıslı Türkler uzun süreçte varlıklarını yok edecek bu anlaşmadan Rumların sayesinde kurtuldular. Var oluşlarını AB 'ye ABD 'ye borçlu olan Anavatan ve yavru vatandaki iktidarlar Kıbrıs Türkü'nün dik duruşu sayesinde başta Rumlar ve AB yandaşları olmak üzere derslerini alacaklardır.

Kıbrıs tarihden beri Akdenizdeki konumu nedeniyle bütün milletler tarafından ele geçirilmek istenmiştir. Kıbrıstan vazgeçmek büyük devlet olma iddiasındaki Türkiye'nin konumunu zayıflatacağı gibi, Kıbrıs tavizi diğer konulardaki tavizleri de verilir hale getirecektir. Kıbrıs tanınsın tanınmasın orada bütün kurumlarıyla var olan bir devlet vardır. Kıbrıslı Türkler ve Türkiye Türkleri sayesinde var olmaya devam edecektir.

Son zamanlarda yapılan baskılar Kıbrıslı Türkleri yıldırmayacak, bilakis daha da bağımsız olma ve varlığını koruma inancını bütün oyunlara rağmen koruyacaktır.
Türk dünyasının çok önemli sınavlardan geçtiği bu günlerde, Kıbrıslı Türklerin bu yiğit duruşu, Türk düşmanları ve işbirlikçilerine iyi bir mesaj olacaktır.

 
Toplam blog
: 68
: 2793
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

Emekli uzman öğretmenim. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü ve A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi..