Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kıdem Tazminatı, IMF ve muhteşem ekonomi !

Kıdem Tazminatı, IMF ve muhteşem ekonomi !
 

İşte kıdem tazminatı kaldırılacak işçi


 Kıdem Tazminatı ve IMF

Kıdem tazminatı fon adı altında kaldırılacak.

Kıdem tazminatı çalışanlar için önemli bir hak ve bu hak, Hükümet tarafından fon edebiyatı söylemleriyle kaldırılacak. Böylelikle işveren istediği zaman istediği işçiyi mazeret göstermeksizin işten atabilecek. İşçi ise ne kadar uzun çalışırsa çalışsın çalıştığı yerden 5 kuruş para alamayacak.

İşte İleri Demokrasi İşte Muhteşem Ekonomi Yönetimi

İşsizlik istatistik rakamları iki şekilde düşürülür. Ya da saf vatandaşın gözü iki şekilde boyanır.

-Birinci aşama kıdem tazminatını kaldırırsın ki işçi ve işveren rahatça hareket edebilsin. İşveren istediği adamı istediği zaman işten atabilsin. İşçi de her zaman işten çıkarılabilsin ki yeni iş kapılarına başvurabilsin

-İkinci aşama mesai saati kısaltma edebiyatıyla işsizlik rakamlarını azaltma. Bu durumda işçi haftada az saat çalışsın, yerine yeni ilave işçiler gelsin.

Sonuç: İşsizlik rakamları azalsın. Sürekli olarak işsiz bir adam bir işten çıkıp ya da çıkarılıp yeni bir işe başlasın, ortalık sürekli hareket halindeki işsizlerle dolsun, istatistiki olarak işsiz sayısı azalsın. Reklam Kısmı: Kıdem tazminatını kaldırdık, mesai saatlerini indirdik. İşsizlik önemli ölçüde azaldı.

İşte IMF eğitimli İthal Bakanların Muhteşem Ekonomi Yönetimi, İşte İleri Demokrasi

Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Konuyla ilgili haber ekte yer alıyor.

Devlet her ay işçiden, işverenden para toplayarak “Kıdem Tazminatı Fonu” kuracak. İşçiye emekliliğinde fondan para ödenecek.
Devlet bundan önce çalışanlar için “Zorunlu Tasarruf Fonu” ve “Konut Edindirme Fonu” adı ile fonlar kurdu. Fonlar çalışmadı. Toplanan paraların dağıtılmasına karar verildi. Ücretlerinden para kesilenler yıllar boyu paralarını geri alamadı.
Kıdem Tazminatı Fonu oluşturma arayışı “İşçiyi Kolay al-Kolay çıkar” düzenleme arayışının bir ayağıdır. Dünya Bankası ve IMF uzmanları yıllardırTürkiye için hazırladıkları raporlarda İngilizcesi “Easy hire-Easy fire” (Kolay al-Kolay çıkar) olan bu tür bir düzenlemenin yapılmasını öneriyorlar.
Kolay al-kolay çıkar uygulamasına geçilmesi ile, “Esnek Çalışma Şartları”nın sağlanacağı işverenin rekabet gücünü artıracağı ileri sürülüyor.
Esnek Çalışma Şartları düzenlemesi 3 farklı alanda değişikliği hedef alıyor.
1) Kıdem tazminatı uygulaması değiştirilecektir. Kıdem tazminatında işverenin yükümlülükleri kaldırılacaktır.
2) Bölgesel asgari ücret uygulamasına geçilecektir.
3) İşverenin ücrete bağlı sigorta ve vergi mükellefiyetleri azaltılacaktır.
Kıdem Tazminatı uygulaması 1936 yılında başlamıştır. 1975 yılından bu yana süren uygulamaya göre (basit anlatımı ile) işvereni 1 yıldan fazla süredir işyerinde çalıştırdığı işçiyi (sebepsiz olarak) işten çıkardığında veya işçinin emeklilik süresi dolduğunda, işçinin çalıştığı her bir yıl için 30 günlük giydirilmiş bürüt ücreti tazminat olarak öder. Yıllık tazminat ödemesinin her yıl tavanı değişir. Bu yılın tavanı 2.623 TL’dir.
Kıdem Tazminatı işçi için 2 yönlü güvencedir. (1) İşveren, sebepsiz yere işçileri işten çıkarmakta zorlanır. (2) İşçi sebepsiz yere işini kaybeder ise ve emekliliği geldiğinde eline bir miktar birikmiş para geçer.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/sira-kidem-tazminati-fonu-nda-/ekonomi/ekonomiyazardetay/20.09.2011/1440686/default.htm

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..