Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Kılavuzumuz kim?

ABD Genelkurmay Başkanlığı Harekat Direktörü Korgeneral Carter Ham, ABD'nin Türkiye'den de sorumlu Avrupa Komutanlığı (EUCOM) ile Türk muhatapları arasında kurulacak teknik bağlantıyla, terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede doğru ve zamanlı istihbaratın Türk tarafına akışının sağlanacağını söyledi. (kasım 2007)

Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize acil şifalar dilerim. Bu ne kalleşçe bir savaştır. Dünya tarihinde bu kadar uzun süreli bir savaş görülmemiştir. Yaşım 45. Kendimi bildim bileli millet düşmanları bu ülkeyle insanıyla gayri meşru bir şekilde savaşıyorlar. 12 Eylül öncesi kardeşi kardeşe kırdırarak bir tür savaş uyguladılar bize karşı. Son 25 yıldır sözde Kürtleri bize karşı piyon olarak kullanmaya çalışıyorlar. Çayın taşıyla çayın kuşunu vurmaya çalışıyorlar. Allah’a şükür ki Kürt kardeşlerimiz bu oyuna gelmiyorlar. Çanakkale’de olduğu gibi dünyanın çeşitli yerlerinden topladıkları bir kısım çapulcuyu sınırımızın kenarında muhafaza ederek bize saldırtıyorlar. Bize bakış açıları bakımından Kurtuluş savaşından ne farkı var bu durumun.

Evet, arkasında bazı güçler olmadan üç beş çapulcu bu tür eylemleri yapamaz. Biz PKK ile çatışmıyoruz. Biz devlet olduğunu iddia eden terörist devletlerle savaşıyoruz. Bu 100-200 kişilik guruplarla baskın yapan teröristlerin arkasında bazı devletlerin olduğunu düşünüyorum. İstihbarat bize mi sağlanıyor yoksa teröristlere mi? Zannedersem siz de bunun cevabını rahatlıkla vereceksiniz. Üç beş çapulcu neye güvenerek, hangi imkânlarla bu saldırıları düzenleyebilir. Arkalarında Türkiye’yi zayıf düşürmek, etnik unsurlar çerçevesinde bölmek isteyen sözde dostlarımız olmadan bu saldırıyı yapmaları mümkün değil. Lojistik destek, silah ve mühimmatı nereden alıyorlar. Yoksa bu teröristlerin silah fabrikası mı var? Kim kimi kandırıyor? Evet kılavuzlarımız karga. O halde kendi kendimize kılavuzluk yapma zamanı çoktan geçiyor. Gelin birbirimize karşı güvercin gibi olalım.

Bu dünya iyilerin dünyası olmalı. Kötüler bir gün kaybedecekler. Nitekim kötülerin başı dertte şu anda. Tarih kötülerin uzun süre yaşamadığına şahit. Evet, kötüler son demlerini yaşıyor. Ey PKK’ya destek verenler. Patronlarınız kendi dertlerine düşmeye başladı. Onlar kurtarıcı aramaya başladılar bile. Ya sizin kurtarıcınız kim olacak. Bakın orada şehit ettiklerinizin kurtarıcısı Allah’tır. Türk insanı kendi kendisini kurtarır. Bunun örnekleri tarihimizde doludur. Peki, sizi kim kurtaracak?

Evet, yıllardır bu belayla uğraşıyoruz. Kayıplarımız çok büyüktür. Bir canımız milyon dolarlara bedeldir. Ancak maddi kayıplarımız 400-500 milyar doları buldu. Ey gaflet beşinde olanlar. Bu servet akıllı ellerde yerli yerinde kullanılsaydı Türkiye bir Japonya olmaz mıydı? İşsizlik kalır mıydı? İç ve dış borç kalır mıydı? Güneydoğuda okumayan gencimiz olur muydu? Bunu bilen millet düşmanları bizim başımıza bu belayı sardı. Bizim güneydoğulu bazı vatandaşlarımız da bu yuna geldi. Bir kısmı da hala buna çanak tutuyor, bu teröristleri hak arayan kahraman olarak tanıtıyor. İşte vatan hainleri bunlardır. Demokrasi şemsiyesi altında bu millete düşmanlıklarını sürdürüyorlar. Kardeşim demokrasi senin neyine. Demokrasi insan olanların rejimidir. Sizin rejiminiz değil ki.

Evet, bu günler de geçecek. Bu millet bunun üstesinden gelecek. Ancak bunun için lider diye milletin önüne düşenler öncelikle kendi aralarındaki kavgayı bitirecek. Bu milleti sevecek, şahsi menfaatlerini milletin menfaatlerinin önünde tutmayacak. Ben yaparım, ben düzelteceğim düşüncesi yerine biz yaparız, biz düzelteceğiz felsefesini ön plana çıkarmalılar. Ben duygusunu biz duygusuna dönüştürmediğimiz sürece bu sorunlar çözülmeyecek.

Evet, sayın liderlerimiz. Kurtuluş sizin elinizde. Ateşten gömlek giydiğinizin farkında olun. “Dicle kıyısında bir koyunu kurt kapsa hesabı benden sorulur” diyen Hz. Ömer’in yolundan gidenler. Evet diclede aslanları sırtlanlar kapıyor. Kendinize gelin ve idareciliği hakkıyla yapın. İlimden, irfandan, samimiyetten ayrılmayın. Allah sonumuzu hayır eylesin.

İsmet Yalçınkaya

 
Toplam blog
: 137
: 1557
Kayıt tarihi
: 23.06.08
 
 

1963 yılı Trabzon Of doğumluyu. Emekli Öğretmenim Eğitimle ilgili konulara ilgim uzun yıllar önce..