Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kıldır tüydür

Kıldır tüydür
 

Birinden kurtulmak istenildiğinde herkesin farklı taktikleri vardır.

Sevgililerde bu durum *Benden daha iyilerine layıksın, seni kardeşim gibi seviyorum, ayrı dünyaların insanlarıyız* tarzında ilk bakıldığında sizi yüceltiyor gibi görünen ama aslında *Gölge etme başka ihsan istemem senden* anlamına gelen karışık cümlelerdir.

Bir diğer yöntem var ki hiç akla mantığa gelmeyecek türden. Akla gelmez belki ama başa gelebilir.

Kıldır tüydür mevzulardan kavga çıkararak karşınızdaki insanın sizden uzaklaşmasını sağlayabilirsiniz. Genelde çok etkili bir yöntemdir. Hatta öyle etkilidir ki uzaklaştıran siz olduğunuz halde uzaklaşan kişi hep kendini suçlar.

O kişi kendini her an bir kavganın içinde bulabilir. Daha neyin kavgasını ettiğini bile anlamadan bir anda dünyada olan biten her şeyin suçlusu olarak gösterilebilir. Kendini savunmaya çalıştıkça batar. Savunmazsa o da ayrı bir dert. *Sen beni ciddiye almıyorsun, cevap vermeye bile tenezzül etmiyorsun*la başlayan sonunu asla tahmin edemeyeceği kısır bir döngünün içinde bulabilir.

Birbirimizden neden kurtulmak isteriz?

Sıkılmış olabiliriz, farkında olmadan birbirimize rahatsızlık vermiş olabiliriz, alabileceğimiz her şeyi almış tüm keşifleri tamamlamış olabiliriz, zamana bağlı olarak tanıdıkça aslında onun düşündüğümüz gibi biri olmadığını anlamış olabiliriz. Ya da umduğumuzu bulamamış olabiliriz.

Giden taraf olmak mı kalan taraf olmak mı daha zordur diye düşünüldüğünde giden kendi isteğiyle gidiyorsa kalan tarafın durumu daha zordur.

Giden pişmansa ne olur?

Giderken kapıyı olanca hızıyla çarpıp kapıyı kapatıp gittiyse geri dönüşü imkansızlaşır. Giderken kapıları kapatmak yerine aralık bırakmış olunsa geri dönüş yine zor olur ama imkansız olmaz.

İnsanları kazanmak çok meşakkatli bir iş, kaybetmekse bir o kadar kolay. Bilerek bilmeyerek sevdiklerimizi incitebiliyoruz. Bazen pişmanlıklar da işe yaramıyor. Dal kırıldıysa ona yapacak bir şey yok. Dalı bilerek ve isteyerek kırdıysanız sizin için bir şey ifade etmediğini göstergesidir. Bu da konunun başında söylediğim gibi kıldır tüydür konulardan maraz çıkartarak sağlanır.

Hayatımızda gidenler de olacak kalanlar da. Gideni her zaman sevgiyle anmalı. Gitmesi gerekiyordu gitti diyebilmeli. Her gidişle yıkılmamalı. Birileri sizin hayatınızdan çekip giderken siz de mutlaka birilerinin hayatından çekip gitmişsinizdir de belki farkında bile değilsinizdir.

Hayat bu, sürprizlerle dolu.

 
Toplam blog
: 112
: 790
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

İnsanın kendini anlatması ne zormuş. Bu bölüm blog yazmaktan bile zor geldi. 10 Temmuz 1963 doğumluy..