Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu, gelecek seçimlere kadar dayanabilir mi?

Kılıçdaroğlu, gelecek seçimlere kadar dayanabilir mi?
 

Bu da Meclis'te yemin törenini boykot etmekle olmaz. bizâtihî mecliste mücâdele ederek olur.


Mecliste yemin etmeme kararından da anlaşılacağı üzere, CHP'nin; gelecek seçimlere kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile devam ederse eğer, ''Harakiri'' yapacağa benziyor. Çünkü Kemal Bey CHP'ye hâkim değil gibi gözüküyor. Söylediği birçok şeyin tersine şeyler söyleyerek sık sık kendini tekzip ettiği gibi, Partisi'ni de her zaman zor durumda bırakıyor. 

CHP bünyesine aldığı Ergenekon sanıklarını Milletvekili yaparak, onlara iyilik yapmış oldu belki. Suçu, mahkeme kararı ile sâbit olana kadar hiç kimse suçlu ilan edilemez ama ortada, devam etmekte olan çok ciddî bir dâvâ var. 

Hep yazıyorum ve söylüyorum, bir hukukçu olmamama rağmen; sağcı-solcu, müslim-gayr-ı müslim, ister dostum-ister düşmanım...her kim olursa olsun, bir insanın tutukluluk süresi uzatılarak ceza yerine geçmemeli. Bence bu bir zulümdür. 

Daha evvel de yazmıştım, bugün buna nomal diyenler, yarın kendi başlarına aynı durum geldiğinde, aynı şeyi savunabilirler mi acaba?!.. 

Hukuktaki bir boşluktan dolayı, yapılmakta olan bu yanlışlık derhal düzeltilip, bu zulüm önlenmeli. 

Tamam, buraya kadar hemfikiriz. Fakat CHP'nin Meclis'e girmeme kararı, doğru mu Allah aşkına?!.. 

CHP sâdece bu Ergenekon sanıkları için mi aldı bu kadar oy'u ve milletvekillerini. Bu memlekette sâdece bir, ERGENEKON sanıklarının mes'elesi mi kaldı uğraşacak. Tamam onların hakkı da savunulsun... 

Fakat bu, meclise girerek olsa daha iyi olmaz mı idi?... 

CHP'ye oy veren diğer milyonların, bir sürü beklentisi ne olacak? 

Önerge veremiyeceksiniz, oylamaya katılamıyacaksınız, nasıl dile getireceksiniz bu kadar insanın, savunulması gereken haklarını?. 

Yazık!.. Her zaman olduğu gibi yine kendi kendisi ile çelişti Sayın Kılıçdaroğlu..
Bu şekilde, bir dahaki seçimlere kadar zor götürecek gibi bu iş. Benim yakınımdaki birçok CHP'li dostumun kanaati bu yönde. 

Hem, Sayın Kılıçdaroğlu hani ''hukuka saygılı idi, hukukun gereğini yapacaktı?!'.. ERGENEKON müdâfiiliği ile bu işi daha uzun müddet götürebileceğine inanmıyorum. Çünkü ERGENEKON Sanıklarını savunma ile geçecek bi dört yıl, CHP'ye çok şey kayb'ettireceğini gören akl-ı selîm CHP'lilerin bu süreci devam ettirmeleri pek mümkün gözükmüyor. Hoş, ettirirlerse de benim için bir şey fark etmez!.. 

Bakalım, zâten çok yakın gelecekte herşeyi göreceğiz!.. 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu işe seve seve ''evet'' dediğini zann'etmiyorum. İyi niyetle CHP'nin başına geçen ve basınnın müthiş desteği ile çok hareketli bir seçim süreci yaşayan Kılıçdaroğlu, tahmînim Şimdiye kadar Devlet'in içine sızmış çok ''DERİNLERİN'' iktidara gelen her partiyi idâre etme alışkanlıkları, bu hükûmete sökmeyince, kendilerine sığınacak bir liman aradılar. CHP'yi buldular, şimdi de istedikleri şekilde oynatmaya çalışacaklar gibi!.. En azından ben öyle görüyorum... 

Bu derin yapılanmalaın farkında olup karşı çıkan, çok, sosyal demokrat dostumuz var. Onlar bile CHP'nin düşürüldüğü bu durumdan rahatsızlar. 

Umarım CHP; önümüzdeki seçimlere kadar, kendisine OY vermiş milyonlarca seçmeninin mes'elelerini ve ciddî Devlet mes'elelerini bırakıp, ERGENEKON sanığı kişileri savunmakla geçirmez bütün zamanını... 

Bu memleketin, iktidarın alternatifi olabilecek sağlam ve ve güçlü bir Anamuhalefet Partisi'ne, her zaman çok ihtiyacı var. 

Bu da Meclis'te yemin törenini boykot etmekle olmaz. bizâtihî mecliste mücâdele ederek olur. 

Bunu BDP bile yapabilirdi aslında. Fakat onlar her zaman olduğu gibi SOKAĞI tercih ettiler. CHP'nin sokağa pirim vemiyeceğini düşünüyorum ama onla da YEMİN törenine katılmamakla, BDP'lilerin bu tecihlerine destek vermiş gibi oldular bir mânâda. 

CHP'deki kongre süreci, bakalım bundan sonraki süreci nasıl etkileyecek?!.. Hayırlısı olur İnşâAllah... 

Sağlık ve Muhabbetle 

2011.06.28, salı
Bektaş Azioğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..