Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
İzmir
 

Kılıçdaroğlu geliyor!

Kılıçdaroğlu geliyor!
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir engel çıkmazsa 8 Aralık Çarşamba günü İzmir'e gelecek. Bilindiği gibi 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan tek maddelik kurultayda parti meclisinin yeni üyeleri seçilecek. 

Kılıçdaroğlu, partililerle toplantılar yapacak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelecek. 

İlk bakışta İzmir, Kılıçdaroğlu açısından biraz sorunlu gibi görünüyor. Çoğunluğu belediye ve ilçe başkanlarından oluşan 62 delege önceki kongrelerde Deniz Baykal ile Önder Sav arasında bölüşülmüştü. Kulislerde kıyasıya bir mücadele yaşanırdı. O dönemde Kılıçdaroğlu'nun adı bile geçmezdi. CHP İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu da eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakın olan isimlerdendi. 

Hatırlanacağı üzere Ekrem Bulgun'un İl Başkanı seçildiği kongrede Deniz Baykal ile Önder Sav arasında delege bazında kıyasıya bir çekişme yaşanmıştı. 

Aradan geçen zaman içinde kopup gelen sel suları yıkılmaz denilen köprüleri alıp götürdü. Şimdi CHP'den bambaşka bir resim görünüyor. 

Dengeler tamamen değişti. Ama dengeyi kurmak gerek. 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere sorunsuz hazırlanmak gerek. Zaman su gibi akıp gidiyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş İzmirli delegelerin kafası bir hayli karışık. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun işi çok zor. Dengeleri sağlayıp Parti Meclisi oluşturabilmek için epey ter dökecek. Durup dururken İzmir'e gelmesi boşuna değil. 

 

 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..