Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu Neden Kontrollü Darbe Söylemini Söylenip Durdu?

Kılıçdaroğlu Neden Kontrollü Darbe Söylemini Söylenip Durdu?
 

Piyasa ekonomisi modelinde bir kurallara göre kazanç vardır bir de kural dışı kazançlar. Bu durum küresel sermaye için de geçerlidir.

Yaklaşık kırk yıldır çarşaf listelerle seçilmiş olan parlamenterler küresel sermaye kurallarına göre görev yapmaya çalışırlar ve doğal olarak ihale yolsuzluklar başta olmak üzere bir çok haksız kazançlar da elde edilmekte olduğu yazılıyor çiziliyor.

Hal böyle iken kırk yıl süre içindeki hükümetler her ne kadar muhalefet partileriyle gergin durumlar yaşıyor gibi görünseler de aslında küresel sermayenin istekleri doğrultusunda bir noktada paralel politika yürütmek zorundadırlar.

En yakın örnek Kılıçdaroğlu! Sözüm ona politika üretiyorum edasıyla hem kendi seçmenine hem ülke ekonomisine zarar verdiğini düşünüyorum. Kılıçdaroğlu dolaylı şekilde Erdoğan'a destek verdiğini düşünüyorum. Bu konuda bana kızanlar olacaktır ama durum aynen öyle azizim! Ekmelettin çatı formülü ile Atatürk'ün kurmuş olduğu koca bir partinin cumhurbaşkanı adayı bulamamış olması da Erdoğan'a açık desteğin bir göstergesidir.

Dokuz seçim kaybettiği halde hala ayak diremeye devam ediyor Kılıçdaroğlu.

Bırak koltuğu ve Muharrem İnce başa geçsin!

Şekil 2'de görüldüğü gibi bırakmıyor! Yapışmış koltuğa!

Bırak azizim ülke hizmet bekliyor!

Pazar günü yapılmış olan seçimin galibini de Kılıçdaroğlu gerçekleştirmiştir bu böyle biline! Neden dolayı mi Kılıçdaroğlu gerçekleştirmiş?

Şundan dolayı; Hatırlayalım referanduma iki hafta kala 15 Temmuz kanlı darbe girişimi hakkında şöyle söylemişti; "Bu darbe girişimi kontrollü darbe girişimidir!"

Söylenip durmaktan başka bir şey yapmadığını gördük. Varsa elinde bir belge, kamuoyuna açıklamak zorundasın!

Unutuldu gitti!

Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe söylemi unutuldu ama vatandaş unutmuyor unutmadı unutulacak gibi de değil 15 Temmuz kanlı darbe girişimi!

Kılıçdaroğlu kontrollü darbe söylemini açığa çıkarmış olsaydı seçmen bu denli şöven duygularıyla hareket etmez 24 Haziran seçimlerinde kendi partisine oy olarak geri denerdi ama tam tersi oldu. Neden? Söylenip durdu da ondan!

Parlamentoda bulunan bütün partiler (istisnasız) sistemin yani küresel sermaye şirketlerinin birer şirket noktaları gibi şirket müdürleri gibi hareket ettiklerini düşündüğümden bu pazar günü yapılan seçimlerde ne Chp'ye ne de diğer partilere oy vermedim. Oyum sadece Muharrem İnce'yeydi.

Çek elini partiden Kemal Bey! 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..