Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu terörü biz bitiririz dedi, İstanbul'da askeri servise saldırıda 4 kişi öldü!

Kılıçdaroğlu terörü biz bitiririz dedi, İstanbul'da askeri servise saldırıda 4 kişi öldü!
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adıyaman’da düzenlediği açık hava toplantısında, Terörü kendilerinin bitireceğini söyleyerek, açıkça iktidara ve yandaşlarına adeta meydan okudu.

CHP ve kurmaylarının terörü nasıl bitireceklerini bilemem, ancak terörü bitirmek için alınacak bir sürü tedbir varken, ne iktidar, ne de sözde terörle mücadele edenler bu önlemleri görmezlikten gelip, çobanla, kaçakçıyla, demokrasiyle, barışla, insan hakları ile günü geçiştiriyorlar.

Türkçemizde bir deyim var ya… Hani “Lafla peynir gemisi yürümez!” İktidar ve sözde terörle mücadele edenler, hep konuşuyorlar. Ancak bir türlü alınacak önlemlere sıra gelmiyor.

Şöyle en basitinden birkaç önlem sıralamak pekâlâ mümkün!

* Bir kere askerliği yan gelip yatma yeri olarak görmeyeceksiniz!

* Terörist başının dışarı ile irtibatını keseceksiniz! Bu konuda itiraz edip, insan haklarından bahsedenlere verilecek çok güzel cevaplar her zaman vardı ve var olacak!

* Kanunların herkese eşit uygulanmasını sağlayıp, çocukları öne sürerek duygu sömürüsü yapanlara tolerans tanımayacaksınız!

* Ömrü hayatında silah görmemiş gencecik çocuklara, 1 ay sağa dön, sola dön, selam dur, tekmil ver diyerek acemilikten sonra cepheye sürmeyeceksiniz!

* Güvenlik kuvvetlerinin kendisini korumadan ziyade, ülkeyi ve sınırları korumasını sağlayacaksınız!

* Kurumlar arasındaki bilgi akışını düzgün sağlayıp, kurumlar arasındaki çatışmanın önüne geçeceksiniz! Kendi güvenlik gücünüzü yaratmak için ülkenin güvenilir kurumlarının canına ot tıkamayacaksınız!

* Sınır güvenliğinden sorumlu olanlara, teknolojik gelişmeleri kullanmalarının kapısını açarak, sınır güvenliğindeki zaaflarını gidereceksiniz!

* Herkes ağzına geleni konuşmayacak! (Örneğin Devlet Bakanı ve AB Baş müzekkereci bakanımız Egemen Bağış’ın Van’da yaptığı konuşmada olduğu gibi… Ne diyor Sayın Bakan? Sadece 11 şehidin evine ateş düşmemiş, karşı tarafta da ölenler olduğu için, onların evine de ateş düşmüş! Sayın Bakan, o zaman sizde o evlere gidip taziye ziyaretinde bulunun! Zaten şehit cenazelerine katılamıyorsunuz, bari safınızı iyice belli edip, herkes kimin ne olduğunu görsün!)

* Ülkeyi korumaya çalışanla, ülkeyi bölmeye çalışanın aynı tutulması gibi, çağdaş ülkelerde hiç görünmeyen, ancak işgal altındaki ülkelerde görülebilecek uygulamalardan biran önce vazgeçmelisiniz!

* Ülke güvenliği üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlara kesinlikle izin vermeyeceksiniz! Şehitler için toplu olarak yapılan cenaze törenlerine katılıp, timsah gözyaşı dökenlere, acil koduyla Güvenlik zirvesi yapanlara kanarak, işi yine asmayacaksınız!

* “Önce vatan” sloganı etrafında bütünleşip, Ne İran’ın Avukatlığı, ne de Hamas’ın Hamiliğine soyunmayacaksınız! Gazze ve Hamas’ı düşündüğünüz kadar, Güney Doğu ve Doğu Anadolu’yu da düşüneceksiniz! Arapları savunduğunuz kadar, Kürtleri ve Alevileri de savunacaksınız! Yani etnik ayrımcılık yapmayacaksınız! Mezhepsel ayrım gütmeyeceksiniz!

* Yiyecek ekmeği olmayan halka, buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, çek-yat dağıtmayacak, dağa çıkışları önlemek için iş vereceksiniz!

* Barış ve demokrasi adına konuştuklarını söyleyip, ülkeyi bölmeye çalışanlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceksiniz!

* Normal kriterlere göre terörle mücadelede başarısız olanlara, başarısızlığın hesabını soracak ve derhal görevden alacaksınız! Yok, efendim bunlar fi tarihinde bize karşı darbe yapacaklardı o nedenle onları hapse atıyoruz demeyeceksiniz!

* Yandaşların dolmuşuna binerek, inilmemesi gereken duraklarda inmeyeceksiniz! Ülkeyi sevenle sevmeyeni ayrıt edip, herkese eşit mesafede olacaksınız!

Daha bir sürü önlem alınabilir. Bunları yazmak için ne zaman, ne de yer var. Alınması gereken diğer önlemleri bir başka yazı konusu yaparım diye içimden geçirirken, yeni bir saldırı olayını öğrendim.

Tam bu esnada açık haber kanalından İstanbul’da Askeri servis aracına bombalı saldırı haberi son dakika olarak girdi. İlk belirlemelere göre 3 uzman çavuş, bir askeri personelin kızı (17 yaşında) öldü. 12 asker ve askeri personel yaralı!

Son günlerdeki artan terör saldırıları neticesinde hayatlarını kaybedenler için sesini soluğunu çıkarmayan demokrasi ve barış havarilerinin söylediği gibi, bunca masum insanların ölümüne ses çıkarmamak ancak “Akıl tutulması” ile izah edilebilir.

Evet, gördüğünüz gibi Sayın Başbakan, askerlerimiz “yan gelip yatmıyor.” Hepsi mevzilerde, yollarda sizin açılımla açtığınız gedikleri kapatmaya çalışırken ölüyorlar.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..