Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Kılıçdaroğlu ve Berhan Şimşek Didim'deydiler

Kılıçdaroğlu ve Berhan Şimşek Didim'deydiler
 

Didim Belediye'sinin düzenlediği "Barış Şenliği" kapsamında, CHP İstanbul milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 22. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Parti meclisi üyesi Berhan Şimşek"Temiz Toplum" paneli için ilçemizdeydiler.

Yenimahalle Parkı, Düğün Salonunda çok büyük bir ilginin ve katılımın olduğu paneli, Aydın Milletvekilimiz Fatih Atay yönetti.

Çok büyük coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu ve Berhan Şimşek, sıcak havaya rağmen salonu ve parkı dolduran Didimli'lere coşkuyla seslendiler.

Belediye Başkanımız Mümin Kamacı'nın hoşgeldiniz açış konuşmasından sonra sözü, Berhan Şimşek aldı.

Berhan Şimşek konuşmasında, 1 Eylül Dünya Barış Günü, Barışın da bir emek, bir eğitim istediğini, Dünyamızda savaşa harcanan paralar barış için harcansa herkes mutlu olacak dedi. Son siyasi gelişmeler üzerinde de duran Şimşek, herkesin anadiliyle konuşmasının, film yapmasının, kendi kültürünü yaşamasının çok doğal birşey olduğunu, bunların CHP'nin 1989 yılında hazırladığı "Kürt Dosyasında"yer aldığını söyledi. . 1997 yılında "Işıklar Sönmesin" filminde bir "Kürtçe Türkü" yüzünden ne sıkıntılar çektiklerini, o zamanlar bunları köşelerinde yazmayanlar, şimdi ne kadar inandırıcı olabilirler dedi...

Daha sonra konuşma sırası, Kemal Kılıçdaroğlundaydı. Kemal Kılıçdaroğlu anlattığı fıkralarla güncel, siyasi olaylara parmak bastı.Türkiye'de 9 milyon emekli olduğu, emeklilerin günden güne yoksullaştığı dile getirerek, dokuz milyon emekli 18 milyon oy demektir. Görülen o ki, emekliler maaşlarının azalmasından şikayetçi değiller dedi ve herkesi kahkahaya boğan bir "tabutçu" fıkrasını anlattı.

Fıkra şöyle : Başbakan, kıyafet değiştirerek halkın arasında dolaşırken, bir emekliye rastlar ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.

Nasıl, hükümetin emekliye verdiği %1.87 lik zamdan memnun musunuz?

Emekli çok memnun olduğunu söyler. Fazla bile olduğunu söyler.Başbakan: İyi o zaman 0,87'sini geri ver der. Emekli daha çok sevinir. Böylece benim işlerim daha çok artar der...

Başbakan, emekliye merakla sorar, yoksa sen başka bir iş mi yapıyorsun der...Emekli : Evet ben tabut işi yapıyorum der...

Çok sıcak havaya rağmen büyük katılım, Didimli'lerin "Temiz Toplum'a duydukları bir özlemdi.

Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu coşkulu kunuşmalarıyla Didimli'leri sevindirdiler, umutlandırdılar.

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..