Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '16

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçdaroğlu yetersiz mi?..

Kılıçdaroğlu yetersiz mi?..
 

Kılıçdaroğlu, Putin'in Suriye konusunda Cumhurbaşkanı'na 'ayar' verdiğini söylemiş ve arkasından eklemiş 'benim Cumhurbaşkanım başkaları tarafından ayar verilen Cumhurbaşkanı olamaz' diye..

Doğru!

Çok doğru hemde!

Doğru söylemiş Kılıçdaroğlu, başkası tarafından ayar verilemez. Radio frekans ayarı mı bu! Yaz saati uygulaması ayarı da olmadığına göre, 'neyin nesi bu ayar?' diye merak ediyor insan ister istemez.

Ayar konusunu anladık da, şu Cumhurbaşkanım meselesini biraz açalım isterseniz..

Eğri oturup doğru konuşalım lütfen, Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanı koltuğuna taşıyan Kılıçdaroğlu'nun kendisi değil midir çatı formülü yoluyla?

Mhp ile birlikte ortak Ekmelettin adayına onayı ben vermediydim heralde. Şimdi de ayardan bahsetmek biraz abesle iştigal olur şeklinde düşünürüm.

*

Kılıçdaroğlu, gelmiş geçmiş siyasi liderlerin en dürüst politikacılarından biri olduğunu altını çizerek söylemek isterim. Her zaman da söylerim.

Peki, yeterli mi?

Değil..

İktidarı eleştirme konusunda da tam puan alıyor benden. Araştırma inceleme ve doğruları bulma konusunda da liderlik donanımı pekiyi notu ile geçer sınıfını.

Ama yeterli mi?

Değil..

Tüm bu özelliklerin yanısıra seçmeni etkileme konusunda sınıfta kalıyor maalesef Kılıçdaroğlu. Önemli özellik de bu zaten politika kulvarında. Düşünmüş olduğunuz meselelerinizi hayata geçirme konusunda yeteneğiniz zayıfsa seçmenden oy alma şansınız çok düşük olur.

Kılıçdaroğlu'nun eksik yönlerini saymakla bitiremezsiniz.

Bugünlerde Anayasa konusunda Akp ile Mhp arasındaki birliktelik gündemden düşmüyor. Hatta istenilen şekle sokuldu bile. Kolkola beraber yürümeye devam ediyorlar.

Peki, tüm yurttaşı ilgilendiren bu Anayasa değişikliği konusunda Chp olarak Kılıçdaroğlu nerede durması gerekiyordu?

Akp ve Mhp'nin ortak çalışmalarının içinde olması gerek miyor muydu? Hatta Hdp'nin de içinde bulunması gerekirdi diye düşünuyorum. Mecliste böyle bir fotograf var çünkü. Bu fotograf görmezden gelinirse demokrasiden söz etmek pek de mümkün olmaz kanısındayım.

Yarın  Akp+Mhp birlikteliğiyle Türkiye iki partili sisteme doğru gider de sürekli olarak Chp muhalefet partisi geleneğine devam ederse sorumlusun kim olacağını ben söylemeyeyim sizler söyleyiniz sevgili okrlarım.

Kim olur?

Elbette ki, Kılıçdaroğlu!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..