Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçtaroğlu ne yapmak istiyor

Kılıçtaroğlu ne yapmak istiyor
 

Kilictaroglu


Daha önceki yazımda CHP nin toparlanması için sırtındaki kamburlardan kurtulması gerektiğini yazmıştım.

Görüyorum ki Sayin Kılıçtaroğlu ise kamburundan memnun. Bu günkü haberlere bakınca bu çok net anlaşılıyor. Halkı yani elit tabaka dışındakileri göbeğini kaşıyan adam olarak gören Bekir Coşkun'a işini kaybettiği için taziyelerini bildirmiş.

Halbuki Bekir Coşkun'un işini kaybetme sebebi medya kuruluşu sırtındaki kamburdan kurtulmak için yani halka ters düşen bir yazarı çalıştırıp halkın tepkisini çekmemek için işine son verilmişti.

Ama Sayın Kılıçtaroğlu halkın tepkisinden çekinmediğine göre bir bildiği vardır. Herhalde CHP seçmenini göbeğini kaşıyan halk değil elit tabaka oluşturuyor artık.

MHP lideri Bahçeli de bunu anladığı için ve de CHP nin bıraktığı halk tabakasına sol seçmene oynuyor demektir. Bunu da artık açık açık belli etmiştir. Sayın Bahçeli tabanının yüzde 25 ine tekabul eden gülen cemaatini darıltmış daha sonra tabanının okuduğu gazetelere de boykot ilan etmiştir. MHP nin muhafazakar cçizgiden hızla uzaklastığı görülmektedir.

Buna karşın CHP ise MHP nin kaçırdığı tabanına oynamaya başlamış gibi görünmektedir. Çarşaf açılımı, türban açılımı bunun örnekleridir. Ama bu muhafazakar kesim Kılıçtaroğlunun sanığı kadar da saf değildir. Bekir Coşkun'un söylemesine göre göbeklerini kaşısalar da nerede duracaklarını iyi bilmektedirler.

O halde diyebilirizki bu iki lider de tepeden inme lider oldukları içindir ki siyaset nedir bilmemektedirler. Onlara tavsiyem AK partinin açmış olduğu siyaset okuluna kadolup seçmen, taban, gibi terimlerin ne olduğunu öğrenmeleridir.

 
Toplam blog
: 18
: 1430
Kayıt tarihi
: 15.09.10
 
 

İngiltere'de yaşıyor, mimarlık yapıyorum. ..