Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kılıçtaroğlu'nun Hamlesi

CHP genel başkanı Kılıçtaroğlu' nun miletvekili aday listesi CHP'yi siyasetin merkezine çekeceğe benziyor. İktidar olmayı kafasına koymuş bir CHP var şimdi. Yeni adayların tamamı seçilemeyecek ama ilk sıralardaki miletvekili adayları AKP iktidara gelse bile bir hayli zorlayacak gibi görünüyor. 

CHP geçmiş dönemlerde yaptığı meşhur hatalardan biri eleştirilere göre siyasi söylem üretmekti. Karşı tarafın ortaya koyduğu gündemi irdelemekle uzun zaman geçirince kendi partilileri bile sıkıntı çekmeye başladı. 

Eski genel başkan sayın Deniz Baykal zamanında CHP' nin kabuğuna çekilmiş, muhalefette kalmayı ilke edinmiş görüntüsü Kılıçtaroğlu' nun getirdiği ivme ile yıkıldı. Görünen o ki Anadolu' nun sönük kalan pek çok yeri hareketlendi. 

Özellikle sayın başbakanın muhalefeten memnun kaldığının altında yatan gerçek CHP içinde kavgalı bir görüntünün muhalefette kalmasıydı. Kendi iç çatışmalarıyla uğraşan CHP hem kendi seçmeninden uzaklaşacak hem de AKP' nin daha da yalnız politika üretmesine yol açacaktı. 

Sayın başbakan AKP politikalarının tek doğru olarak servis edilmesini istiyordu. Aksi takdirde hareket halindeki muhalefetin önlerini tıkayacağını biliyordu. 

Sayın Kılıçtaroğlu'nun ilk başarısı partiyi hareketlendirmek ve herkesin taşın altına elini sokması oldu. İkinci başarısı proje üreten bir CHP oluşturdu. 

Listede ağır toplar diye tabir edilen yönetim kadrosundaki ağabeylerin gizli muhalefeti liste dışı kalınca CHP aktif muhalefet yaparak kendine iktidar yolunu kapatan engeli ortadan kaldıracak konuma geldi. 

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: 

CHP seçim politikasında bütün taraflara mesafeli kalabilirse, kendi partililerinin içine çekebilirse iktidar yolunda önemli mesafeler kazanabilir. Tabanı haricinde kalan seçmenlere açtığı kucakta vereceği sıcaklığı hissettirmeli. 

 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..