Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Dünya
 

Kilis’e bu mermileri kim atıyor, neden atıyor?

Kilis’e bu mermileri kim atıyor, neden atıyor?
 

sonbişey.com'dan...


Türk toprakları aylardır “Suriye tarafı”ndan “dövülüyor”!

“Dövülüyor”dan kastımız, top ve roketatar mermileriyle…

“Suriye tarafı” ifadesinden de Suriye rejimi anlaşılmamalı… Atış yapılan bölge IŞİD’in elinde, dolayısıyla, topraklarımızı IŞİD’in vurduğu bildiriliyor!

Haritada da görülebileceği gibi, sınır ilimiz Kilis’in karşısındaki durum çok karmaşık. Kilis’e komşu Suriye topraklarında en az 4 ayrı silahlı gücün varlığı söz konusu: Sarıyla gösterilen bölge YPG’ye ait… Kırmızı IŞİD’in, yeşil “ılımlı muhalefet”in, kavuniçiyle gösterilen bölge ise rejim güçlerinin elinde. Neredeyse, iç içe girmiş durumdalar. Kilis, hepsinin top ateşi menzilinde…

Türkiye tarafına “düşen” mermilerin bu gruplar arası savaşta seken mermiler olabileceğini söyleyenler de var, “kasıtlı”, “hedef gözeterek” atılıyor diyenler de!

Elbette kullanılan silahın cinsinden, merminin geliş istikametinden kimin ateş ettiğini tespit edebilirsiniz. Ama şaşırtma da yapılıyor olabilir. Düşünmek lâzım, zaten bütün dünyayı karşısına almış olan, hem Batılı güçlerce, hem rejim ve Rusya tarafından sıkıştırılan, hem de sahadaki diğer silahlı gruplarla savaşan IŞİD, bir de Türkiye’nin düşmanlığını neden üzerine çekmek istesin?

IŞİD, yaptığı eylemlerin hemen tamamını üstleniyor. Ancak şimdiye kadar Kilis’e yapılan saldırıları üstlendiğini duymadık. Tabii ki bu, Kilis saldırılarını onun yapmadığını kanıtlamaz. Büyük bir ihtimalle mermiler ondan geliyor ancak olaya, her ihtimali hesaba katarak temkinli yaklaşmak gerekir.

x   x   x

Bir tuzak kuruluyor olabilir

Kilis üzerinden Türkiye’nin IŞİD’le kapışması isteniyor olabilir. Türkiye, tabii ki IŞİD’le mücadele etmeli ama bütün dünya ile birlikte yapmalı bunu.

IŞİD’in diğer “cepheler”i bırakıp, bütün gücüyle Türkiye’ye saldırması tezgâhlanıyor olabilir. IŞİD’e uzaktan kumanda eden güç de, suçu IŞİD’in üstüne atmak isteyen, misal, “ılımlı muhalefet”  de böyle bir tezgâh kurmuş olabilir.

IŞİD’in Türkiye’yi içte ve dışta meşgul etmesi, yıpratması hesap ediliyor olabilir. Hem PKK, hem de IŞİD’le baş etmek zorunda kalacak bir Türkiye’nin, PKK terör örgütü ile masaya oturmaya mecbur kalması isteniyor olabilir.

Türkiye’den büyük bir düşmanlık görmediği halde, IŞİD’in ısrarla Kilis’e ateş açması, sivillerin ölümüne sebep olması anlaşılır gibi değil!

İşin içinde iş var gibi!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..