Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '12

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kilo aldırmayan besinler…

Kilo aldırmayan besinler…
 

Yaz geldi, saklı kilolar sıkıntı vermeye başladı. Bu fazlalardan kurtulmak için birçok diyetler uygulanıyor. Bu gün sizlere sağlıklı yaşamın gerektirdiği ve kilo almadan yaşayacağınız besinlerden bahsedeceğim.

FASULYE:. Safra kesesinin kasılmasına neden olan hormon, kolesistokinin`i hiç duymamış olabilirsiniz fakat bu hormon en iyi kilo verdiricilerden bir tanesidir. Bu hazmettirici hormon tabi bir iştah kesicidir. Yüksek lifli fasülyeler ayrıca kolestrolünüzü de aşağı çeker.

YUMURTA: Protein deposu yumurtalar sizi uzun süre tok tutar. Hatrı sayılır ilgili fakültelerce yapılan bilimsel araştırmada aynı anda 30 obez ve şişman kadın üzerinde yapılan deneyde düşük kalorili meyve salatası ve 2 dilim tost ile birlikte sütlü omlet tüketen kadınlar, simitle kahvaltı yapan kadınlara oranla gelecek otuz altı saat içinde daha az yemek yedi.

SALATA: Penn Devlet Üniversitesi`nde kırk iki kadın üzerinde yürütülen deneye göre düşük kalorili salata tüketenler, istedikleri kadar hamur işi yemeleri serbest bırakılsa dahi çok az yiyebiliyorlar. Bilim adamlarına göre buradaki gizem sizi şişene dek yemekten alı koyan salatanın saflık oranı.

YEŞİL ÇAY: Kilo verdirici şey kafein değil. Kateçin ismi verilen antioksidanlar yağ yakımını artırıyor

ARMUT: Orta büyüklükteki 1 armut sizi tok tutmaya yeter de artar bile. Elma tok tutma konusunda 2. sırada yer alıyor. Her 2 meyvede de kan şekeri oranını düşüren ve öğün arası aparatif şeyler yemenizi önleyen pektin lifi mevcut.

ÇORBA: Bir tabak tavuk çorbası bir parça tavuk kadar doyurucu ve tok tutucu özelliktedir. Oxford Üniversitesi`ndeki bilim adamları en basit çorbanın dahi beyindeki açlık duygusunu tatmin ettiğini ve tokluk hissi uyandırdığını belirtiyor.

YAĞSIZ ET: Temel animoasitlerden biri olan ve içinde süt ürünleri, balık ve et kadar protein içren Lösin, daha az yemenize ve tok kalmanıza yardımcı olur.

ZEYTİN YAĞI: Ham zeytinyağı ile fazla kilolarınızı verebilirsiniz. Zeytinyağı Kalori yakmanızı da kolaylaştırır.

SİRKE: Mükemmel bir tok tutucudur. İsveç’te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti.

SİRKE: Mükemmel bir tok tutucudur. İsveç’te yapılan bir araştırmaya göre sirkeye batırılmış ekmek yiyen kişiler, normal ekmek yiyen kişilere göre kendilerini daha tok hissetti.

NAR: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.

ACI KIRMIZI BİBER: Düzenli olarak acı biber yemeniz size kilo kaybettirir. Japonların yaptığı bir araştırmaya göre kahvaltıda normal kahvaltı yiyecekleri yanında kırmızı biber de yiyen kadınlar öğle yemeğinde normalden daha az yedi.

SALATALIK: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu.

KIRMIZI ÜZÜM:. Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

KİRAZ: Yumuşak bir müshil etkisi yapıyor ve kilo kaybına neden oluyor.

ESMER PİRİNÇ: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor

YOĞURT: Yüksek proteinli ve düşük şeker oranlı yoğurttan günde üç defa tüketenler diğerlerine göre çok daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olabilirler.

PEYNİR: Kilo verme döneminde en büyük düşman olarak gösterilir. Ancak az kalorili kraker üzerine koyduğunuz yine az klaorili peynir uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

TARÇIN: Öğleden sonra ani şeker düşüşü yaşamamak amacıyla kahvaltıda yulaf ezmesininden sonra tarçın serpmeniz veya tam tahıllı tostta kullanmanız aynı zamanda insülin artışının da önüne geçecektir.

GREYFURT: 2006 yılında Almanya’da yürütülen bir incelemede her öğünden önce 1/2 greyfurt tüketmek veya günde 3 kez greyfurt suyu içmek kişilerde üç ayda 3 kilodan fazla kaybettirdi.

YULAF: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor.

ELMA: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor.

KUŞ ÜZÜMÜ: Kuş üzümü içerisinde bulunan konsantre C vitamini zayıflamaya giden yolu kolaylaştırır.

KEFİR: Yapısındaki bakteri ve mayalarla sahip olduğu probiyotik özelliği sayesinde hazmı kolaylaştırıcı, mide ve pankreas salgılarını artırıcı, barsaklarda da antibakteriyel etkisi bulunmaktadır. Kolesterolü düşürücü, enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini baskın hale getirici özellikleri kefire artı önem katarken, zayıflama diyetlerine yaptığı destekle de dikkat çekicidir. Fermente bir süt ürünü olan Kefirin light formunu günlük beslenmesinde düzenli olarak tüketenlerin daha başarılı oranlarda yağ kaybettikleri gözlemlenmektedir.

ENGİNAR: Potasyum, kalsiyum ve manganez açısından zengin olan A, B1 ve C vitaminlerini içeren enginar, yanlış beslenme, ilaç veya alkol kullanımı sonucu oluşan toksinlere karşı karaciğeri koruyucu rol gösterebilen, kolesterol ve trigliserit seviyelerinin düşmesinde etkili olabilen bir besindir. İştahın dengelenmesine ve sindirime yardımcı özellikler taşıyabilir. Vücut ve özellikle karaciğer için iyi bir temizleyici olan bu lezzetli ve aromatik besinin yağ yakımında yararı olduğu biliniyor.

KARPUZ: Su ve C vitamini bakımından zengin olan karpuzun bir kasesi veya suyu sadece 80 kaloridir

SARDALYA: Sardalye bu zamana kadar ki en sağlıklı besindir ve kilo vermek için çok iyi bir ortaktır. Her şeyden önce Sardalye protein yüklü bir besindir ve kan şekerini dengeleme özelliğine sahiptir. Tam ve yenilenmiş bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlar.

BALKABAĞI: En iyi kilo verdirebilecek besinler arasındadır. Uzun süre konserve halinde saklanılmış balkabağında yüksek olanda lif vardır ve buna karşılık 40 kalori kadar düşük bir kalori oranına sahiptir. Uzun araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre, lifler insan sağlığı için çok önemlidir ve kilo düzenlenmesinde de büyük yararları bulunur.

YÜKSEK LİFLİ MISIR GEVREĞİ: Araştırmalar kahvaltıda bir kase yiyerek iştahınızı azaltabileceğinizi gösteriyor.

KURU KAYISI: Her zaman yanınızda taşıyıp, istediğiniz her ortamda çekinmeden yiyebileceğiniz yiyeceklerden biri de kuru kayısıdır. Günde 6 adet kayısı yemek hem sindirim ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur hem de tokluk hissi verir.

YABAN MERSİNİ: Son dönemlerin popüler yiyeceği yaban mersini hem düşük kalorili hem de sağlıklıdır. Çantanızda taşıyabileceğiniz yaban mersini yemek krizleri için ideal bir atıştırmalıktır.

SARIMSAK: Sarımsak karaciğeri zehirli maddelerden arındırmanızı sağlayacaktır ve karaciğerinizde rahatlama sonucunda zayıflamanız daha hızlı ve kolay bir hal alacaktır.

CİĞER: Ciğer vücuda B5 vitamini sağlamaktadır. B5 vitamini yağ yakma kapasitesini arttırıcı özelliğe sahip olduğundan dolayı zayıflama esnasında mutlaka tüketilmesi gereken bir yiyecektir.

Araştırıldığında bu liste çok daha uzayacaktır. Bize düşen ise ekonomik durumumuzu zorlamadan, şişmanladıktan sonra diyete girmeden, sağlığımızı ve sağlıklı kilomuzu korumaktır.

İzmir 2012

 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..