Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kilo almanızın tek suçlusu gerçekten çok yemeniz mi ?

Kilo almanızın tek suçlusu gerçekten çok yemeniz mi ?
 

 

Kilo problemi olan bir çok kişi ile çalışıyorum.

Kilolu insanların neler hissettiklerini, duygularını, umutsuzluklarını, hayal kırıklıklarını, üzüntülerini artık çok iyi anlayabiliyorum. 

Kilo verme süreci bir çok insan için gerçekten sancılı bir süreç.

Aslında konuya "kilo vermek" olarak bakmak bilinçaltına zorlu bir mücadeleyi empoze etmenin ötesine geçmiyor. Oysa "kilo yönetimi" hem bilinç düzeyine, hem de bilinçaltına doğru mesajı veriyor.

Daha önceki yazılarımda kilo almanın ve verememenin, yani hep "tombul" yaşamanın bilinçaltı düzeyde alınmış bir karar yüzünden yaşandığını anlatmıştım.

Yaşadığımız stresin de aldığımız kilolarda suçu olduğunu belirtmekte fayda var. Zira stresli insanlar çoğunlukla olması gerekenden fazla  yiyeyerek streslerine son verme çabasındalar. Kilo sorununu çözme ve yönetme konusunda stresle mücadeleyi ciddiye almak gerekir.

Depresyon da kilo alma nedenlerinden biri olabilir. Son dönemde özellikle kadınlarda depresyon vakalarında artış görülmektedir. Kilo almanın verdiği mutsuzluk ve kendinden hoşnutsuzluk depresyon hastalarını daha da huzursuz ve mutsuz edebilir.

Bu giderek bir kısır döngüye yol açabilir ve depresyondaki kişi kiloları yüzünden depresyondan kurtulmakta zorluk çekebilirler.

Çalışmalarımda öncelikle kilo alma sebebini (kilo alıp vermesi bir kısır döngüye dönüşmüşse) bilinçaltı düzeyde tespit etmeye çalışırım. Zira bu tip durumlarda "bilinçaltının" suçlu olduğu aşikardır.

Kilo sorunu ile ilgili çalıştığımız bir danışanımın kilo verememesinin sebebini bilinçaltı düzeyde tespit ettiğimizde, bilinçaltının kilo alması ile ilgili aldığı karar bizi çok şaşırtmıştı.

Danışanım bir nedenden ötürü bilinçaltında doktorlara düşman olmuştu ve kilo alma sebebinin, diğer hastalıkları için gittiği her doktorun kendisine "Artık kilo vermen şart!" sözlerine bir tepki olarak, kilo almaya başladığı ortaya çıktı.

Şaşırtıcı değil mi ? 

Peki bunu bilmek ne işimize yarar diye sorulursa, danışanımın bilinçaltının aldığı bu kararı, onun bilinçaltından uzaklaştırdığımızda kendisi hızla kilo vermeye başlayacak ve ideal kilosuna kavuşacaktır.

Çünkü bilinçaltı zihin inandıklarını (yapısı gereği bu yanlış bile olsa!) sürdürmek gibi bir özelliği vardır. Ta ki bu kayıt bulunup, bilinçaltındaki etkisi yok edilinceye kadar. 

İdeal kilonuzunu koruduğunuz, sağlıklı yaşadığınız uzun ve güzel bir ömür dilerim.

Sevgi ve saygılarıma,

A.Nilgün Aktaş

NLP Uzmanı, Eğitmeni & Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu

www.nilgunaktas.com
http://www.facebook.com/ANilgunAktas
nilgunaktas@hotmail.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..