Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kilo verme süreci ve motivasyon

Kilo verme süreci ve motivasyon
 

Hemen hemen herkesin kilo vermeye dair önceden araştırdığı ya da duyduğu mevcut bilgileri vardır. Porsiyonlarınızı azaltmak, hayatınızda daha çok egzersize yer vermek, paketli ürünlerden uzak durmak gibi… Fakat bunları bilmenize rağmen, uygulamada sorun yaşadığınızdan adım gibi eminim. Peki, ama neden bu basit noktaları uygulayamıyoruz?

Büyük ihtimalle cevabımız içsel motivasyonunuzu sağlayamamak.

Öncelikle kilo verme sürecindeki sınırlamaların, ‘’şunları yeme ‘’diye yapılan uyarıların nedenlerini lütfen bilin. Nedenlerini bilerek bilinçli bir şekilde uygulamaya geçin. Bundan sonraki nokta, sizi yaşam tarzınızda değişikliğe itip veya kilo vermeniz konusunda yanıp tutuşturacak şeylerin ne olduğunu bulmak. Unutmayın ki motivasyonunuzu ancak kendi kendinize sağlayabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise kendinize ‘’neden kilo vermek istiyorum’’ sorusunu sormaktan geçiyor. Daha sağlıklı olmak için mi? Daha iyi görünmek için mi? Bu şekilde bir liste oluşturduktan sonra her bir maddenin altına sizin için neden önemli olduğunu yazın. Sonrasında bu motive edici sözleri görebileceğiniz yerlere koyun. Evinizde, iş yerinizde çeşitli yerlere asılmış bu sözler sizi olumsuz bir karardan kurtarabilir. Bunun dışında kendinize inanmanın ve kendinizi amaçlarınıza ulaşıyorken hayal etmek, motivasyonunuzu arttırmada etkili olabilir.

 
Toplam blog
: 7
: 125
Kayıt tarihi
: 30.04.16
 
 

Özel Gazi Hastanesi ////   ..