Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kilolar Bırakın Peşimizi

Her şey sağlık için. Yaz dönemine giriyoruz. Denizler, kumsallar, sahiller bekleyin biz geliyoruz.
Sizlere pratik bilgiler vereceğim. Hemen hemen hepimiz dizi izleriz dizi izlerken boş durmak yok artık. Sırtınızı koltuğa yaslayıp dik duruma gelin parmaklarınızla karnınıza ufak dokunuşlar yapın. Bunu her gün yaptığınızda karın yağlarınızın parçalanmasına yardımcı oluyor. Hergün mümkün olduğunca tempolu olarak açık havada yürüyüşe çıkın. Vücut yağları temiz havada oksijenle birleştiğinde daha çabuk yanmaya başlıyor. Yiyecek konusuna dikkat edin. Az ve sık yiyin. Yiyeceklerinizi 3 ana 3 ara öğün olarak düzenleyin. Öğün atlamadan yiyin. Servis ve yemek tabaklarını küçültün. Beyaz renki tabaklar iştah açıyor bu nedenle koyu renkli tabaklar tercihiniz olsun örneğin: mavi,lacivert.
Asansör yerine merdivenleri tercih edin. Merdivenlerden çıkışınıda merdiveni dik olarak değil yan olarak çıktığınızda iç bacak kaslarınızın çalıştığını hissedecek ve göreceksiniz. Sırtınızı duvara yaslayın ve yere otura bildiğiniz kadar sırtınız duvarda oturmaya çalışın. Sandalyede, koltukta otururken dik ve karnınızı içeriye çekerek oturun hatta yürürken bile karnınızı içeriye çekin. Tok karnına ve banyodan çıkınca en az 20 dakika spor yapmayın. İnternetlerde ki diyet listelerine uyarak asla diyet yapmayın. Herkesin kan sonuçlarına göre özel diyet listesi alması önemlidir. Mutlaka verdiğiniz kiloları geriye fazlasıyla almamk için kilo verdikten sonra kas yapıcı hareketler yapın.
Sabah kalvaltınızı mutlaka saat 9 dan önce yapın asla ihmal etmeyin. akşam 8 den itibaren bir şey yememeye özen gösterin. Vücut uyku moduna geçtiği için sindirim yavaşlıyor.Hayatınızdan çayı kaldırın çay vücutta su alımını tutuyor ve su içmenizi önlüyor. İllada, çaysız duramam diyorsanız açık ve limonlu 2 bardağı geçmeyen çay için.
1 hafta boyunca yediklerinizi ve içtiklerinizi listesini yapın ve kendiniz değerlendirin.Vücudunuza nasıl zarar verdiğinizi görün eminim çoğumuz pişmanlık duyarız.Sabahları aç karnına asla spor yapmayın.
Yemeklerden sonra asla yapmayacaklarınız:
Meyve yemeyin, sigara içmeyin, çay içmeyin, banyo yapmayın, 20 dakika geçmeden yürüyüş yapmayın. En önemliside yemek yerken veya yedikten sonra kemerinizi gevşetmeyin. Hatta yemek yerken beli dar gelen bir pantolonunuzu giyerek yemeğe oturun az yediğinizi göreceksiniz. Lokmalarınızı küçük ve yavaş yavaş çiğneyin. Stresli konuları ve Türkiye Siyasetini asla yemek masanızda konuşmayın. Afiyet olsun sağlıklı günler.
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..