Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kilolarınız Sizi Koruyor mu?

Uzun süredir kiloluysanız, kilolu olmanın ve fazla yemenin size sağladığı bir takım faydalar vardır. Şimdi size "fazla kilolu olmak ve fazla yemek sana ne sağlıyor?" diye sorsam, daha önce sorduğum pek çok kişi gibi siz de "ne sağlayacak canım, hiçbir şey sağlamıyor" diye cevap verebilirsiniz. Bu, sizin bilinç seviyesinde verdiğiniz bir cevaptır. Eğer bir alışkanlıktan kurtulmak isteyip de kurtulamıyorsanız, muhakkak bilinçaltınızda size bir fayda sağladığına, onun sizin için iyi olduğuna, doğru olduğuna inanıyorsunuzdur. İlk başta bunu reddetmeniz çok normal. Kendi üzerinizde biraz daha özfarkındalık kazanıp, bilinçaltınızla iletişim kurduğunuzda mutlaka farklı cevaplar bulursunuz.

Gerçekten kilo vermek ve bunun kalıcı olmasını istiyorsanız, zihninizdeki düşünce ve inançları değiştirmelisiniz. Ancak bu şekilde alışkanlıklarınızı ve dolayısıyla yaşam tarzınızı değiştirebilirsiniz. Siz kilo verip, ince ve formda olmak isterken; bilinçaltınızda kilolu olmak sizi cinsellikten koruyor ya da daha fazla ilgi görmenizi sağlıyorsa bir türlü kilo veremezsiniz.

Fazla kilonun veya fazla yemenin kişiye sağladığı çeşitli yararlar vardır. Bu faydayı kişi kendisi bilir, şu an cevap bilinç seviyenizde olmayabilir. Ancak dikkatinizi kendi içinize yöneltip, farkındalığınızı artırarak bu faydayı bulabilirsiniz. En çok rastlanan faydalardan birkaç örnek verecek olursak:

- Sizi bir şeylerden koruyor olabilir (ilişkilerden, cinsellikten, karşı cinsten, çalışmaktan...). - Stres ve sıkıntı atma yöntemi olarak rahatlama sağlayabilir. - Sizi zengin veya güçlü gösteriyor olabilir. - Dikkat çekmenizi veya görünmez olmanızı sağlıyor olabilir. - Bazı kusurlarınızı örtüyor olabilir. - Büyüdüğünüzü ispatlıyor olabilir. - Sizi uyuşturarak acı duymanızı engelliyor olabilir. - İntikam alıyor olabilirsiniz. - Anne rolüyle daha çok uyum sağlıyor, daha anaç gözüküyor olabilirsiniz. - Duygusal ya da yaşam amacı eksikliklerini dolduruyor olabilirsiniz. - Hastalıklardan korunduğunuzu ve daha sağlıklı olduğunuzu sanabilirsiniz. - İstemediğiniz herhangi bir şeyden sizi uzak tutuyor olabilir.

Eğer ciddi anlamda kilo verip forma girmek istiyorsanız, başlayıp başlayıp geri dönmemek için kilolu olmanın, fazla yemenin size sağladığı faydayı bulmalısınız. Aksi takdirde kazanan hep bilinçaltınız olacaktır. Bir yoyo topu gibi hep hedefinize ulaşmak üzereyken aynı noktaya geri gelirsiniz. Belli bir zaman sonra, bu gel gitlerden sıkılıp, başarmaya dair  güveniniz sarsılır ve tamamen vazgeçersiniz. Unutmayın ki aklınızdakiler değiştikçe, bedeniniz de değişecektir. Zihin ve beden birbirinin aynasıdır. Sağlıklı yaşam, herkesin hakkıdır ve siz bunu hak ediyorsunuz... Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu  

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..