Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
İstanbul
 

Kim?

Kim?
 

Fotoğraf: Mustafa Bostan


Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Tepecik Beldesi ile Mimarsinan Beldesi'ne bağlı Muratçeşme (Ceylan çiftliği) Mahallesi arasına geçtiğimiz sonbahar mevsiminde çift şeritli bir yol açıldı. Bu yolun önemi, yeni yapılmakta olan Taşıt Muayene İstasyonu’na E 5 Karayolunun bağlanması.

Yol açıldı. Taşıtlar gidip gelmeye başladı. Aradan bir ay geçmeden yolda çatlamalar, aşağı çökmeler başladı. Yol şimdileri öyle bir hal aldı ki sormayın. Sürücülerin çukurlara düşmemesi için cambaz olması gerekiyor. Alt yapısı yapıldı. Doğalgaz boruları, elektrik ve su boruları geçti. Bunların bazılarının kapak kısımları ya açık ya da çökmüş durumda. Bunların çukurların içine sürücüler düştüklerinde hasarların olacağı gerçek. Bilhassa yağmurlu havalarda buralardan geçmek taşıtlar için çok tehlike.

Acaba diyorum, taşıtların uğradığı ya da uğrayacağı zararları yetkililer karşılayacak mı? İkinci yol açılırken tarlalar yarılarak yol oluşturuldu. Toprağın sıkıştırılması yapılmadı. Toprak tam oturmadan yol asfaltlandı ve çökmeler bu sebepten oldu. Bu yaz Taşıt Muayene İstasyonu’nun açılacağı söyleniyor. Çok işlek bir yol olacak. Böyle giderse aracının bakımını yaptırıp, muayeneye getirecek sürücüler, işini bitirmeden tekrar tamirciye gitmek durumunda olacaklardır.

İlgililer bu yazıyı okurlarsa gidip gerçeği göreceklerdir.

Ayrıca tüm yolun geçtiği yerler istimlak edildiği halde sadece bir evin bahçesi yıkılamadı. Burada sol şeride geçen sürücüler tekrar bir çukurla karşılaşıyorlar. Geçenlerin uyanık olması gerekiyor.

Bu olaydaki sorumlular kim ve onlar hakkında yetkililer ne düşünüyor.

 
Toplam blog
: 21
: 1192
Kayıt tarihi
: 06.12.06
 
 

31 Ocak 1948 doğumluyum. Babamın adı Osman, annem Şerife'dir. İlkokulu Kayaönü (Aspıras), ortaokulu ..