Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '10

 
Kategori
Deneme
 

Kim daha zeki

Kim daha zeki
 

Kadınlar mı, daha zeki, erkekler mi? Dünya kurulalı beri, tartışılan ve kesin sonuca ulaştırılamayan bir konu, bu. Yaratılış, teorisine inananların hikayesine göre, Tanrı önce erkeği yaratmış, pek beğenmemiş olacak ki, bu kez kadını yaratmış. Ortaya çok güzel bir şey çıkınca, biraz düşünmüş, demiş ki: Bu kadar güzellikten sonra, akıl gücü de olursa, kadınlar, dünyayı parmaklarında oynatırlar. Ve karar vermiş, kadınların beyinlerinin bazı bölümlerinde, yeni bir ayarlama yapmış. Nasıl, beğendiniz mi? Yani diyorum ki, zeka olarak erkekler biraz ağır basıyor.

Bazı ülkelerde, yönetimlerin başına, kadınların getirilmesi, bir aldatmacadan ibaret. Erkekler, daha kolay yönlendireceklerini düşündüklerinden, bu yola gidiyorlar. Dikkat ederseniz, kadın lider seçerken, bir şeye daha dikkat ediyorlar, seçilen kadın liderin, güzel ve çekici olmamasına. Kadın lider, sabah yatağından kalkmalı, aynaya bakmadan, işinin başına gelmeli. Angela Merkel gibi. Bir düşünelim. Bir zamanlar, İngiltere, değişiklik olsun diye Margaret Tatcher i Başbakan yapmıştı. Ülke, az kalsın, Arjantin ile savaşa giriyordu. Demir ladıe, demir gibiydi. Demir gibi, kadın olur mu? Olmaz. Kadın yumuşak olur. Nazenin olur. Modayı, yakından takip eden, bizimkiler de, geç kalmadılar, Tansu Çiller i seçtiler. Bizimki, ne aklı ile, ne de güzelliği ile, hatırda kalmadı. Unutuldu gitti.

Diyorum ki, zamanımızda, görsellik önemli. Kendimize kadın lider seçerken, çok güzel, çok alımlı ve çok seksi birini seçmeliyiz. Uluslar arası arenada, istediğimizi, elde etmenin tek yolu bu. Başbakanımız, dizideki Bihter gibi olmalı. Dünya liderleri, bizimkini Öpmek için, Behlülleşip, sıraya girmeli. Böyle olsaydı, şimdiye kadar, çoktan AB ye girmiştik. Berlisconi, ile Sarkozy dibimizden ayrılmazdı vallahi. IMF kredi yağdırırdı. Arap şeyhlerinin biri gider, biri gelirdi. Ne petrol sorunumuz, ne doğalgaz sorunumuz kalırdı. Erkeklerin zekasını ve aklını törpüleyen şey, kadınların güzelliğidir. Güzellik, silah gibidir. Tarihin tozlu sayfalarında bir gezinti yaparsak, Çariçe Katerina nın, Baltacı Mehmet Paşayı, Baltacı Mehmet Efendiye nasıl dönüştürdüğünü görürüz.

Kadınlar, güzel yaratıklardır. Doğanın bütün güzellikleri, bütün renkleri onlarda saklıdır. Denizin mavisi, ağacın yeşili, gecenin karası, bulutun beyazlığı, hep bir kadını anlatır. Kadınsız dünya boştur. Güzellik de, bir zeka ürünüdür. Bence, kazmaların yerini, yosmalar almalıdır. Lafın burasında, kadınlara diyorum ki; Erkeklerin uydurduğu, “cennet kadınların ayaklarının altındadır, safsatasına ve aldatmacasına inanmayın. Ben bu sözü değiştiriyorum. Diyorum ki, Cennet, bir kadının koynundadır. Allaha şükür, iyiki varsınız. Dikkat ederseniz, Cennetin tarifi bil, sizde gizli.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..