Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Kim demiş "demokrasi yok" diye!..

Kim demiş "demokrasi yok" diye!..
 

özlenen tablo


Aman nazar değmesin! Artık özlediğimiz tabloyu görmeye başladık… Aslında şu günlerde bir kurşun döktürsek veya kına yaksak yeridir!.. Darısı diğer partilere diyelim.

Neden bahsettiğimi sanırım anladınız. AKP ve CHP liderleri sonunda buluştu. Umarım iki lideri bir TV Programında halkın önünde de görürüz… Yaşasın demokrasimiz yeşeriyor!.. Kim diyor, “Ülkemizde demokrasi yok” diye. Liderler bile görüşüyor, fikir alışverişinde bulunuyorlar! Ne mikemmel bir manzara!..

Hem demokrasi olmasa, Erbakan’ın oğlu “Saadet Parti’nin yönetimine giremedim” diye olay çıkartır ve Parti Başkanları Numan Kurtulmuş için; “ Eğer Erbakan Hoca’nın isminden rahatsızsa o zaman gitsin, başka parti kursun. 45 gün içinde yeni kongre olacak” der miydi? Siyaset bu, kaymağı bol ne de olsa!... Kim demiş ülkemde demokrasi yok diye. Ülkemin ordusundaki her on Generalden biri sanık durumunda. Yani 303 muvazzaf askerden 28’i sanık konumunda… Dün cephede, bugün terör örgütü suçlamasıyla içerde!.. Yine bıyık üzerinden siyaset yapmak hortladı!..

Kurulması düşünülen “Özel Ordu”nun yönetimi sivile mi yoksa askere mi verilecek tartışmalarına bu kez de, görevlendirilecek personellerin MHP’ye yakıştırılan ‘Aşağıya sarkan bıyık’ mı, yoksa AKP’ye yakıştırılan ‘Badem Bıyıklı’ mı olacak? Soruları gündemi işgal etmeye başladı. Yahu bırakın şekilciliği, görev yapacak personel zaten dağda ülke toprakları için canıyla uğraşacak, onun bıyığını tarayacak zamanı mı olacak! Hem memurlara yasada bıyık şekli belli, ikisinin ortasını alırsınız, olur biter. Tartıştığınız şeye bak! Fındık kabuğunu bile doldurmaz!...

Bunlar konunun teferruat kısımları. Aman dikkat! Neye? Menderes döneminde; “ Vatan Cephesi” Hitler döneminde; “ Naziler” İran’da “Devrim Muhafızları” Irak’da “ Cumhuriyet Muhafızları” vardı. Şeytan kulağına, bizde de “Badem Muhafızları” olmasın. Şaka bir yana da benim ülkem, ordu içinde orduyu kaldırmaz. Hem demokrasiye de yakışmaz… En doğrusu, kurulması düşünülen “Özel Ordu” yönetiminin Genel Kurmaya bağlı olmasıdır. Benim ülkemde Demokrasi var! Şeytanlar yine işbaşında. “Sabancı Düşünce Kuruluşu” adını kullanarak bastırılan korsan afiş üzerine medyatik resimlerle Anayasa’ya evet çağrısı, Ankara Belediyesi’nin bilbordlarında yapılıyor ve sonrada Sabancı’lardan açıklama gelince polis nezaretinde kaldırılıyor… Bunu yapanlar kim? Doğrusu bende çok merak ettim. Afiş boyalarından iz sürülerek yakalanabilir, diye düşünüyorum.

Anlayacağınız yine kata külleler başladı. Ne diyelim; “Hayırlısı Olsun” Sıcaklar bastı.. Dışarıda çıldıran çıldırana… Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ta iddia gibi referandum tahmini yapmaya başladı. “Yüzde 60 olmasa bile 59 olur” demiş. Yoksa şu Dünya Kupası’nın tahmincisi Ahtapot Paul’le işbirliği mi yaptı!... Ne diyelim, Hayırlısı Olsun!...

Benim ülkemde demokrasi var! Ödediğiniz her elektrik faturasından kesilen paylarla beslenen TRT’de kadrolaşma tam gaz devam ediyor!... Öğrencilerimizin SBS Kabusçularından Bakan Nimet Çubukçu’nun Kanal 7’den transfer edip, Basın Danışmanı yaptığı muhabir Rukiye Karacaaltıncaba şimdi de TRT’nin kadrolu elemanı oldu. Yalnız bununla mı? Hayır bakınız, Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı yapan, daha sonra TBMM Milli Saraylar Dairesi Başkanlığı Saray ve Köşkler Grup Başkanlığı’nda memur kadrosuna geçen kardeşi İlker Baş’ta artık TRT’nin kadrolu elemanı olmuş!.. Saraylara layık!... Padişahım sen çok yaşa!... Barajlar, frikik çekilirken en az 10 kişi olunca gol ihtimali o kadar zayıf oluyor, birde iyi bir kaleci varsa demeyin gitsin… Şimdilerde CHP bu barajın 7 kişiyle yapılmasını istiyor. Kaleci gol yememek için önünde illa 10 kişi istiyor. Keyfi yerinde, nasıl olsa 12 Eylül’ün mirası var. Gerekçe, koalisyon olurmuş. Hani demokrasiyi ve çok sesliliği istiyorduk… Çekin seçim barajını yüzde 7’ye işte size Açılımın alası… Konuşsun herkes Meclis’te..

Benim ülkemde böyle şeyler olduğuna bakmayın. Hep demokrasinin gereği bunlar. Bizim ülkenin insanları bu tür şeylere yıllardır alışkın. Siz zannetmeyin benim ülkemde güzel şeylerde olmuyor da değil. Gözünüz aydın işsizlik yüzde 14 lerden % 12’ye düştü… AKP’yi tebrik ederim. “Durmak yok, yola devam” Ha gayret şu işsizlik rakamlarını sıfıra çekelim. Kimse aç kalmasın ve bunalıma girmesin. Zira geriden gelen minik yavrularımız bari asgari ücretin darlığında işsiz kalmasınlar. Çünkü benim ülkemde Saray’da yaşayanlara para lazım para!... Padişahım çok yaşa!... Bu haftada sağlıcakla kalın… Aman sıcaklara dikkat!...

<ı>Ertuğrul Erdoğan <ı>18 Temmuz 2010/Bursa
 
Toplam blog
: 300
: 466
Kayıt tarihi
: 06.05.08
 
 

Ertuğrul Erdoğan, 1958 yılının sonbaharında Ankara'da doğdu. 1968 -1980 yılları arasında babasını..