Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Kim engelli

Kim engelli
 

-


Dün akşam haberleri izlerken (Reklam olmaması için televizyon kanalının adını vermiyorum) birden irkildim. Görüntüler karşısında adete şok olmuştum. Gördüklerime inanamıyor, verilen haberi hayretler içerisinde izledim.

Ülkemiz nüfusunu oluşturan 8.5 milyon engelli insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebeple, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, Engelliler Haftası çerçevesinde Devlet kurumları ve sivil toplum örgütleri de, engellilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenliyor, engelli vatandaşlarımızda günlük yaşantılarında yaşadıkları sıkıntıları, sorunları dile getirmeğe çalışıyorlar.

İşte o etkinliklerden biri, Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven başkanlığındaki heyeti kabul eden Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı salonda bekleyen engelli vatandaşlarımız.

Bir yerlere tutunarak ayakta durmaya çalışan, kimisi yere düşmüş kendi çabasıyla ayağa kalkmaya çalışan insanların hali içler acısıydı diyebilirim. İçlerinden bir engelli daha fazla dayanamayarak salonda bulunan görevliye “ Beyefendi, Engeliler Haftası için çok güzel bir gün düzenlemişsiniz bunun için size teşekkür ederiz” Görevli olan kişi bu sözleri duyunca yüzünde bir tebessüm, organizasyonu büyük bir başarı ile yerine getirmiş edasıyla kameralar önünde hava atmaya çalışırken, engelli vatandaşımızın devamı gelen cümlesinde “çünkü sizler oturuyorsunuz bizler ayaktayız” demesi üzerine, görevli olan kişi hemen oradan uzaklaşıyor.

Benim şimdi merak ettiğim, o salonda bulunan görevliler koltuklarına sıkı sıkı yapışmış bir şekilde otururken hiç mi utanmadılar? Hiç mi vicdanları sızlamadı? Bir an bile olsa kendilerinin de o durumda olabileceklerini hiç mi düşünmediler? Bu kadar mı insanlıklarını kaybetmişlerdi? Bu kadar mı sevgisiz insanlardı?

Belki onların vücutlarının bir kısmı iş göremez halde olabilir, sonuçta sakatlık insanların istemleri dışında oluşan bir durum, doğuştan olabildiği gibi sonradan da karşılaşılabilir. Bu açıdan yetersizlik gösteren kişilere de engelli diyoruz.

Peki bu tutum ve davranışları sergileyen insanlara ne diyebiliriz?

Artık bunun cevabını da siz verin!

 
Toplam blog
: 17
: 905
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

15/01/1962 Kahramanmaraş doğumluyum. Ankara'da yaşıyorum. Hayatın içinde olmasa da kıyısında herkes ..