Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
Okunma Sayısı
337
 

Kim inanır? Tabii ki Kadir İnanır.

Kim inanır? Tabii ki Kadir İnanır.
 

hadislere dikkat ediniz.


BİR KAÇ MASUM SORU

Soru 1: Yurt içinde kaç PKK’lı terörist var?

Cevap 1: Bilinmiyor. 1500 ile 5000 arası rakamlar dolaşıyor ortalıkta. Zaten sayıları bilinebilseydi toplanıp imha edilebilirdi.

Soru 2: Yurt içindeki PKK’lı teröristlerin nerede oldukları biliniyor mu?

Cevap 2: Bilinmiyor. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde birçok ilde oldukları söyleniyor. Zaten yerleri bilinebilseydi bulunup imha edilebilirdi.

Soru 3: Yurt içindeki PKK’lı teröristler gökten zembille inmediklerine göre bir yerlerden geçerek geliyorlar. Geliş yolları biliniyor mu?

Cevap 3: Bilinmiyor. Kuzey Irak veya Suriye ya da İran’dan güle oynaya geliyorlar. Zaten geliş yolları bilinseydi buraları tutarak gelişleri engellenebilirdi.

Soru 4: Yurt içindeki PKK’lı teröristlerin kaç tanesi geri gidecek?

Cevap 4: Bilinmiyor. Kaç baş oldukları zaten bilinmiyorken, kaç başın gideceğini kim bilecek? Zaten bilinseydi, yolda beklenip hepsi toplanabilir veya imha edilebilirdi.

Soru 5: PKK nın gerçek mali gücü biliniyor mu?

Cevap 5: Bilinmiyor. Kuzey Irak’ı ele geçiren PKK buranın bütün gelirlerine el koyduğu gibi yıllardır uyuşturucu pazarından elde ettiği gelirleri de hesaba katılırsa, en azından 200 milyar dolarlık bir maddi gücü olduğu tahmin ediliyor. Zaten bilinseydi, birkaç polisiye tedbirle mali kaynakları kurutulabilirdi.

Soru 6: PKK’nın gerçek başı biliniyor mu?

Cevap 6: Bilinmiyor. Kimine göre apo, kimine göre bahoz erdal, kimine göre cemil bayık, kimine göre Selahattin demirtaş, kimine göre Talabani, kimine göre Barzani. Zaten bilinseydi, bulunup yılanın başı zamanında ezilerek örgüt yok edilebilirdi.

Soru 7: PKK’nın ülke dışına kimleri çekeceği biliniyor mu?

Cevap 7: Bilinmiyor. Kimine göre işe yaramayan ayak bağı olan ya da örgütten kaçma eğiliminde olanlar, kimine göre ise Suriye’deki iç savaşta zora düşen PKK’nın yardımına koşabilecek savaş tecrübesi yüksek vurucu elemanlar geri çekilecek. Zaten bilinseydi, ona göre tedbirler alınarak örgüt yok edilebilirdi.

Soru 8: PKK’nın ülkemize geliş yolları biliniyor mu?

Cevap 8: Bilinmiyor. Adamlar istedikleri noktadan istedikleri zaman sınırı geçip gelebiliyorlar. Zaten bilinseydi, ona göre tedbirler alınarak ülke içine sızmaları engellenilerek örgüt yok edilebilirdi.

Soru 9: PKK’nın bir partisi olduğu biliniyor mu?

Cevap 9: Bilinmiyor. Kimine BDP, kimine AKP + BDP. Zaten bilinseydi, parti kapatılarak örgütün altındaki siyasi zemin kaydırılabilirdi.

Soru 10: PKK’ya halk desteğinin ne kadar olduğu biliniyor mu?

Cevap 10: Bilinmiyor. Kimine göre bütün Kürtler PKK’ya karşı kimine göre yandaş. En son nevruz bahanesiyle Diyarbakır meydanlarında toplananlara bakılırsa taraftarı sanılandan da fazla. Zaten bilinseydi, ona göre tedbirler alınarak örgüt yok edilebilirdi.

Soru 11: PKK’ ile hükümetin ne konuda anlaştıkları biliniyor mu?

Cevap 11: Bilinmiyor. Kimine göre hükümet görüşmemiş, MİT görüşmüş. Sanırısınız ki bu MİT hükümete değil Arjantin Hükümetine bağlı bir kurum veya bağımsız bir barış derneği. Kimine göre görüşmelerde hükümet hiçbir şey vermemiş, kimine göre güneydoğuyu toptan vermiş. Zaten bilinseydi, 63 a-killer gurubunun oluşturulup sokaklara salınmasına gerek kalmazdı. (Kısa bir not: İngilizcede “killer” kelimesinin Türkçe karşılığı “katil”dir. O kadar kelime varken ısrarla bu kişilere AKİLLER denilmesinin tesadüf olduğunu sanmıyoruz.)

Soru 12: PKK, TSK’yı yendi mi?

Cevap 12: Bilinmiyor. Kimine göre TSK, kimine göre PKK yendi, kimine göre ortada savaş falan yokmuş, kimine göre berabere bitmiş (sanki maç). Zaten bilinseydi, pazarlık yaparken hangi sıfatla masaya oturduğumuz bilinirdi çünkü barış görüşmelerinde yenenlerle yenilenlerin talepleri farklı olarak ele alınır. Her zaman yenenin dedikleri olur, yenilen sadece razı olur.

Soru 13: TSK, PKK’yı yendi mi?

Cevap 13: Bilinmiyor. Kimine göre TSK, kimine göre PKK yendi, kimine göre ortada savaş falan yokmuş, kimine göre berabere bitmiş (sanki maç). Zaten bilinseydi, pazarlık yaparken hangi sıfatla masaya oturduğumuz bilinirdi çünkü barış görüşmelerinde yenenlerle yenilenlerin talepleri farklı olarak ele alınır. Her zaman yenenin dedikleri olur, yenilen sadece razı olur.

Soru 14: PKK’nın çekildiğini nasıl bileceğiz?

Cevap 14: Bilinmeyecek. Kimine göre TSK, teröristler çekilirken görmezcilikten gelecekmiş, kimine göre PKK elemanlarını TSK helikopterleri taşıyacakmış, kimine göre çekilme bitince kandil açıklama yapacakmış. Zaten bilinseydi, çekilenlerin kayıtları tutulur, kaç kişinin gittiği ortaya çıkardı.

Soru 15: PKK’nın silah bırakacağı doğru mu?

Cevap 15: Bilinmiyor. Kimine göre PKK silah bırakıyor, kimine göre ise bazı elemanlarını sıkıştığı Suriye savaşına kaydırmak için AKP’yi kandırıyor, kimine göre de daha kuvvetli olarak geri dönmek için Kandil’deki ana üssüne geri çekiliyor, kimine göre AKP de bunu biliyor ve a-killer vasıtasıyla bunu halkın gündeminden saklamaya çalışıyor, Zaten bilinseydi, a-killerin milletin öfkesine kalkan edilmesine gerek kalmazdı.

Soru 16: PKK’nın son anda vazgeçip geri dönebileceği biliniyor mu?

Cevap 16: Bilinmiyor. Kimine göre PKK geri gelmeyecek, kimine göre ise daha sonra tekrar geri gelecek. Zaten bilinseydi, a-killerin milletin öfkesine kalkan edilmesine gerek kalmazdı.

Soru 17: PKK’nın silah bırakan canileri melek mi olacak?

Cevap 17: Bilinmiyor. Kimine göre PKK kandile çekildikten sonra imana gelip umreye gidecek, kimine göre ise bazı elemanlarını sıkıştığı Suriye savaşına kaydıracak, kimine göre de ülkemize geri gelip çiçek yetiştirerek ticarete atılacak. Zaten bilinseydi, çiçek fiyatları hesaplanırken KDV oranlarını sıfırlayacak yasalar şimdiden çıkartılırdı. (Tıpkı, hayvan pisliği olan tezekten %18, insanların yaşaması için gerekli ilaçlardan %8 KDV alınan ülkemde en üst tabaka zenginlerin kullandığı pırlantadan ve yatlarla dolaşan yatçıların kullandığı akaryakıttan % 0 KDV alınmadığı gibi.)

Soru 18: Bu kadar bilinmeyen ortadayken, yapılan işlerin asıl amacının ülkeyi ikiye bölerek birinin başına apo’nun getirilmesi karşılığında kalan kısmına da erdoğan’ın başkan olmasını sağlamak değil de “bariş” olduğuna kim inanır?

Cevap 18: Biliniyor. Cevabı bilinen tek soru. Tabii ki; KADİR İNANIR.

Rifat OYMAK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 40
Toplam yorum
: 56
Toplam mesaj
: 4
Ort. okunma sayısı
: 621
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster