Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kim Kardashian ve Nicki Minaj'ın popo estetiği sırları

Kim Kardashian ve Nicki Minaj'ın popo estetiği sırları
 

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, Kim Kardashian ve Nicki Minaj'ın sınırları zorlayan popo şekillerinin sırlarını, bunun için yaptırılması gereken estetik operasyonları anlattı.


Amerikan televizyon yıldızı Kim Kardashian’ı, rap müziğinin parlayan ismi Nicki Minaj’ı dünyanın gündemine taşıyan estetik popo formu, 2015’te de çok konuşulacağa benziyor. Kadınlık figürünün ön plana çıkan iki bölgesinden biri olan popo (kalça) bölgesinin hacmi ve şekli aynı zamanda kadınlık imajının da en güçlü hatlarını belirliyor.

34 yaşındaki Kim Kardashian ve 32 yaşındaki Nicki Minaj örneğinde olduğu gibi kadınsı, estetik ve dolgun kıvrımlı hatlara yeni yılda her kadının kendi vücut ölçülerine özgü bir şekilde kavuşmasının mümkün olduğunu özellikle bir estetik cerrah olarak belirtmek istiyorum. Önce Kardashian’ın sırrını, sonra ince bir bel, dolgun, kıvrımlı, yüksek, basenlerden arınmış, doğurganlığı sembolize eden ve sınırları zorlayana popoya nasıl sahip olabileceğinizi anlatacağız.

Kim Kardashain’ın bu kadar dikkat çeken bir popoya sahip olması estetik operasyonlarla mümkündür. Kardashian’ın popo hacmini oluşturmak için yapılan iki ayrı estetik operasyon vardır. Bunlardan ilki yağ aldırma ve yağ transferi, diğeri ise silikon popo protezi uygulaması.

Bel, basen ve karındaki yağlara kalıcı çözüm

Yağ aldırma ve yağ transferi günümüzün popüler, etkili ve çok uzun yıllar kalıcı sonuç veren bir operasyonu. Çarpıcı bir etki bırakan estetik bir popo şekline sahip olmak için öncelikle popoyla mükemmel uyum gösteren ince bir bel, düz bir karın yapısına ihtiyaç vardır. Beldeki, karındaki hatta geniş basenlerdeki yağlardan kurtulmak için lazer lipoliz tekniği uygulanıyor. Tecrübeli bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından bu yöntem uygulandığında erkeksi kalın beli oluşturan fazla yağlar, gevşemiş, büyümüş ve sarkmaya başlayan karın bölgesindeki fazla yağlar kalıcı olarak yok edilmektedir. Ayrıca yine kadınların en büyük sorunu olan geniş basenlerdeki fazla kilolar da yine lazer lipoliz yöntemiyle estetik boyutlara getirilmektedir. İnce bir bel, yağlardan kurtulmuş bir basen, düz bir karın için lazer lipoliz ile birlikte ihtiyaç duyulduğunda liposuction yağ aldırma yöntemi de kombine uygulanmaktadır. Lazer lipoliz ile kalıcı olarak zayıflama yani vücut şekillendirmenin en önemli avantajı, bir daha aynı bölgelerden kilo almamak ve operasyonun tek seansta yapılmasıdır. 2 ay gibi bir sürede hastalarımızın zayıflaması çift haneli rakamlara çıkabilmektedir. Ayrıca gevşeyen deriyi toparlayıp gererek ikinci bir germe operasyonuna gerek kalmaz.

Yağ transferiyle Brezilya poposu

Bel, basen ve karın üçgeninde estetik kıvrımları elde etmek poponun ön plana çıkmasında lokomotif rol oynar. Poponuz ne kadar güzel olursa olsun bu sözkonusu kısımlar kilolu ve şekilsiz ise bir anlam ifade etmez. Kemik, yağ ve kas dokusundan oluşan poponun şeklini belirleyen asıl faktör yağın miktarı ve dağılımıdır. Yağlar genellikle poponun üst ve alt kısmında toplanarak şekil bozukluğuna yol açar. Bel ve karından alınan dirençli yağ hücreleri özel bir işlemden geçirilerek, popoda düzlük, asimetri, düşüklük ya da başka deformasyon varsa bunları gidermek estetik, yüksek, dik, dolgun, biraz geriye doğru, hacimli popo hatları oluşturmak için kullanılmaktadır. Buna yağ transferi diyoruz. Nicki Minaj ve Kim Kardashian ince bir bel, düz bir karnın ön plana çıkardığı Brezilya poposu formuna harika örneklerdir.

Kim Kardashian sadece yağ transferiyle herkesin konuştuğu popo şekline sahip olmadı. Silikon popo protezi de kullanıldı. Tabi ki Kardashian’ın popo şekli biraz abartılı ama ideal olan popo şekli hakkında kesinlikle bir algı oluşturdu. Minaj da Kardashian gibi büyük ve dolgun popoya sahip olmasa da yine de popo estetiğini konuşturan ve konuşulan bir rapçi.

Silikon popo protezi uygulaması

Her vücudun kendi özgü hacimde Brezilya popo şekline kavuşması için yaptığımız silikon popo protezi uygulaması da son derece yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. 1-2 saat arasında tamamlanan popo estetiği operasyonunda yanaklar içinden silikonlar poponun üst kısmına yerleştirilmektedir.  İzler yanak içinde kaldığı için asla görünmez. İşlem sonrası hafif ağrı ve enfeksiyon riski verilen ilaçlarla önlenir. Hastalarımız 3-6 hafta arası poponun tam şeklini alması için korse kullanmaktadır. 3 ila 6 ayda tam iyileşme sağlanmaktadır. Uzun yıllar kalıcı, dolgun, dik, yüksek ve tamamen doğal görünümlü bir popo şekli ortaya çıkmaktadır. Silikon protez yerleştirmesi sırasında popo çevresindeki şekil bozuklukları ve fazla yağlar, lazer lipoliz ve ayrıca yağ transferi işlemleriyle ortadan kaldırılmaktadır.

Bu estetik cerrahi operasyonlar sonrasında herhangi bir kadın, kıskanılacak ve doğal görünümlü bel, basen, karın ve popo yapısına sahip olabilir.

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN

www.estetikport.com

info@estetikport.com

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..