Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Kim kimi kurtaracak?

Kim kimi kurtaracak?
 

tvshowsondvd.com


Bilindiği gibi yarın Fransa parlamentosunda Ermeni soykırımını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesine ilişkin yasa görüşülecek. Eğer bu yasa kabul edilirse, Fransa'da yaşayan Türkler ile bu yasaya karşı çıkan Fransızlar ellerinde pankartlarla "Soykırımı inkar ediyoruz" diyerek dolaşırlarsa acaba hepsine yasal müeyyide uygulanabilir mi? Onbinlerce kişiyi hapse atabilirler mi? Düşünce özgürlüğü olan bir ülke de böyle bir yasa uygulanabilir mi?

Köşe yazarları uzun zamandır bu konuyu yazıyor. Bugün de köşesinde Mehmet Tezkan yazmış. AB Bakanı Bağış, Avrupa'ya hitaben: "Dişinizi sıkın bekleyin, Türkiye gelip sizi kurtaracak" demişti. Dün de bakan Çağlayan Fransa'ya hitaben "Ey Sarkozy, kıskanma ne olur, çalış senin de olur." demiş.
800 milyarlık Türkiye, 14 trilyonluk AB ye ve 2,5 trilyonluk Fransa'ya bu şekilde hitap ediyor. Bekle Avrupa sizi kurtarmaya geliyoruz.!
 
Zaman zaman çevremizdeki kişilerden duyarız. Biz günahkar kullarını kurtarmaya soyunurlar. Ben çok zekiyim, sizin gibi günahkar kulları kurtarmaya soyundum diye. En iyisi biz birbirimizi kurtarmayı bırakalım da, şu duayı birlikte edelim.

"Allahım, yaratıyorsun, bir de takip et!"

Le Monde bir anket düzenlemiş. İkinci seçenek, yani Pas favorable, ce n’est pas au Parlement d’écrire l’Histoire : "Kabul etmiyorum. Tarihi yazmak senatonun görevi değil" demek.

http://www.lemonde.fr/a-la-une/sondage/2011/12/20/vous-meme-etes-vous-favorable-ou-pas-favorable-a-l-adoption-par-le-parlement-d-une-loi-condamnant-la-negation-du-genocide-armenien_1620917_3208.html

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..