Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Kim Şampiyon Olur

Kim Şampiyon Olur
 

Son haftalarına yaklaştığımız Turkcell Super Lig'de başa güreşen her ekip kazandığı ve kaybettiği puanlarla bir şekilde potada kalmayı başarıyor. Bu değerlendirme yazısında takımların genel görüntüsünü yorumlamaya ve bu doğrultuda şampiyonluk şanslarını değerlendirmeye çalışacağım.

SİVASSPOR

Lig lideri için bu sıfat elbette büyük başarı ama bu başarıda büyük takımların puan kayıplarının aşırılığın rolünü gözardı etmemek gerek. Dolayısı ile geride kalan 25 haftada topladığı 50 puan Sivasspor gibi mutevazi bir takım için başarı ancak 25. haftanın lideri için başarı sayılmamalıdır. Kırmızı beyazlılar ligimizin şu an en iyi mücadele eden ve takım oyununu sahaya en iyi yansıtan takımı. Bu nedenle geride kalan 9 haftada çok önemli aksilikler olmazsa Sivasspor bundan önce çizdiği grafiğe paralel bir yol izleyecektir ve bu suretle de kırmızı beyazlılar 18-20 puan daha toplayacak gibi görünüyor. Toplayacakları puanlar Sivasspor'u sezon sonunda mutlu sona ulaştırcak mı bilinmez ama mücadelesi ve takım oyunuyla Bülent ygun'un takımının bu sene şampiyonluğun birinci adayı olduğunu söylemek lazım.

BEŞİKTAŞ

Sezon ortasında yaşanan teknik adam değişikliği Beşiktaş'a çok zaman kaybettirdi ancak siyah beyazlılar 2009 yılında gerçekten çok başarılı bir çıkış yakaladı ve işler tam da Mustafa Denizli'nin hesapladığı-açıkladığı gibi gidiyor. Beşiktaş bugünkü durumu ile şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gösteriliyor ancak şu unutulmamalıdır ki Beşiktaş lig tablosunun üst tarafındaki takımlar ile oynadığı maçlarda galip gelmekte çok zorlanıyor ve bu nedenle Beşiktaş için "kendini kanıtladı" demek çok iyimser bir yaklaşım olur. Örneğin önümüzdeki hafta oynanacak Kayserispor maçında siyah beyazlıları mutlak favori göstermek zor. Tüm bunlar dikkate alındığında Beşiktaş'ın şampiyonluk şansının liderden ve üçüncü sıradaki Trabzonspor'dan daha az olduğunu söyleyebiliriz.

Yarın; Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..