Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Kim süper lig şampiyonu olur?

2012 - 2013 sezonunda Süper Lig' te hangi takım şampiyon olur ?

Esasında böyle bir soru sormak genel  anlamda mantıksızlık olur. Ama bu sene ligte müstesna bir durum var.

Öncelikle " Dört Büyüklerin " şampiyon olma olasılıkları oldukça az görünüyor.

Neden ?

Şu ana kadar, yani Ekim ayının sonuna geldik, 8 hafta geçti  10 adet kulübün puanları 10 ile 15 puan arasında değişiyor  ve FB  6'cı, Trabzon  8'inci, Beşiktaş 11'inci.

Galatasaray lider ama diğer takımlarla rasında puan farkı yok gibidir. DÜŞÜNÜN 10'UNCU SIRADA BULUNAN BURSA İLE ARASINDA 5  PUAN FARK VAR. Bu önemli bir fark mıdır? Yani şu an itibariyle 10 takım liderlik koltuğuna oturma potasındadır. GS ve Antalya nın  15 puanı, Ordu sporun 14, diğer 5 takımın da 13 puanı var.

Bu tablo ne ölçüde bozulabilir. Minimum 10 takım şampiyonluk potasında bulunuyor

İkinci husus,

FB, halen AYKUT -ALEX  travmasını atlatamamış durumdadır. Aykut'un göreve devam konusu tartışılmaktadır. İkinci travmatik olay  ŞİKE mevzu ve Azizi Yıldırım'ın ceza alma durumu, kesin olmamakla birlikte, kötü bir ihtimal olarak kapıda beklemektedir. Bu şartlarda FB  ne denli başarılı olabilir?

Beşiktaş' ın ise büyük bir finansal sıkıntısı ve Yabancı futbolcularıyla problemleri mevcuttur. Şu an 11' ci sıradadır. Tabii ki şampiyonluktan kopmamıştır, ama diğer takımlardan şansı daha azdır.

En iyi durumda GS olmakla beraber, diğer takımlarla puan farkı yok gibidir.

Trabzon da diğer Anadolu kulüpleriyle aynı şansa sahiptir. Bir önceliği yoktur.

EN ÖNEMLİ FAKTÖR ' e gelince, süper ligteki tüm Anadolu takımlarımızda yer alan yabancı uyruklu futbolcular ile dört büyüklerde oynayan yabancılar arasında hiç de önemli bir kalite  farkı olmamasıdır. Anadolu kulüplerinde oynayan tüm yabancıların bizim 4 Büyük takımımızda başarıyla oynayabileceğini kesinlikle söyleyebilirim.

Bu takımlarımızdaki yerli futbolcularımızı kıyaslasak bunlar arasında da kalite açısından hiçbir fark olmadığı Milli Takımımızın aldığı neticeler ve takımımızın oyuncu yapısı göstermektedir. Milli takımımızda dahi 8 - 10 tane Alman liginde top koşturan türk futbolcular yer almaktadır. Yani süper lig takımlarımızdan Milli Takıma seçilecek oyuncu bulamıyoruz. Daha önceleri Milli Takımın iskeletini dört büyüklerin oyuncuları oluştururdu. Şimdi Almanya kaynaklı oyuncular ile yabancı kulüplerde oynayan Emre gibi Arda gibi oyuncular oluşturuyor.

Bu çizdiğim tablo içinde Anadolu Kulüplerinin şampiyonluk şansı daha fazla görünmektedir.

Dört Büyüklerden birinin, diğer takımlar arasından sıyrılıp Şampiyon olması mümkün değildir.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..