Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

19 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

kimden yana olduğunuzu biliyor musunuz?

kimden yana olduğunuzu biliyor musunuz?
 

alıntıdır


Serçe ağzında saman parçasıyla Hz. İbrahim'İn yakıldığı meydana doğru uçmaktadır. Karınca da ağzında suyla aynı yere doğru koşuyormuş. Bir ara uçarken yere doğru alçalan serçe ağzıyla su taşıyan karıncayı görür ve hayretle sorar: ­ "Bu büyük yangını senin ağzında götürdüğün su söndürmez. İstersen bin defa dön, hiç bir etkisi olmaz. Dünyadaki tüm karıncalar hepsi birden su taşısa yine bu ateş sönmez. Boşa gayret gösteriyorsunuz" der.

Karınca bu sözler karşısında "İt ürür, kervan yürür." kabilinde hiç oralı olmaz. Su taşımasına devam eder. Devam ederken de aynı zamanda şu yanıtı verir "Ateşi söndürmek önemli. Belki gücümüz yetmez ancak ne var ki ateşi körükleyen tarafta değiliz. Hiç olmazsa niyetimiz ve tarafımız belli!"

Karıncanın bu sözleri karşısında serçe "Ben kimin tarafında olayım? Ateşleyenin mi yoksa söndürenin mi? Kimin tarafına malzeme taşıyorum?" der.

Söz sırası karıncaya gelince "Siz serçeler ne derseniz deyin, ne kadar övünürseniz övünün, ateşe çerçöp taşıdığınız müddetçe siz Hz. İbrahim'i ateşe atıp yakan nemrut tarafında sayılırsınız. Sizin nemrut tarafında değiliz demeniz bir şey ifade etmez."

Sevgili okurlarım şimdi sizlere soruyorum, siz hangi taraftasınız? Irak'ta öldürülen milyonlarca Müslüman'dan yana mı yoksa bunları öldürenlerden yana mısınız? Yoksa yüzbinlerce Müslüman kadının ırzına geçenlere duacı olanlardan mısınız? Libya'da katledilen Müslümanlardan yana mı, onları öldüren natoculardan yana mısınız? Hukuktan yana mı, her durum karşısında hukuku kendi çıkarlarına göre yorumlayanlardan yana mısınız? Milli Ordu'ya "kumpastan" yana mı yoksa kumpasa karşı olanlardan yana mısınız? Paralel yapılardan mı, dik yapılardan yana mısınız? Fakir fukaranın, garip garibandan yana mı yoksa deveyi hamuduyla götürenlerden yana mısınız? Demokrasiyi gerçekten iyi bir yönetim şekli olduğu için mi yoksa amaca ulaşmak için araç görenlerden yana mısınız? Kısaca Nemrutlardan yana mısınız, Hz. İbrahimlerden yana mı? Haa... hangisinden yanasınız? Yoksa kimden yana olduğunuzun farkında değil misiniz? Seçimler yaklaşıyor. Sandığa çöp, saman taşımak da, su taşımak da sizin elinizde.

Siz bilirsiniz.

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..