Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '18

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kime Bu Kadar Zam

Kime Bu Kadar Zam
 

Zam zam zam! Her şeye zam. Amerika'nın üretip pazarladığı ürünleri kullanmamamız için her şeye zam.

Peki kime bu zam. Kim daha çok zararlı çıkıyor bu zamdan. Asgari ücretle çalışıp ucu ucuna ayı çıkaran vatandaşım mı yoksa Amerika mı? ya da benim 40 yıl çalışıp emekli olduktan sonra rahatlayacağını düşünüp zamlardan sonra tekrar çalışmaya başlayan vatandaşım mı?

Biz üreten bir ülke değiliz, ithalata bağımlı bir ülkeyiz. Neredeyse gündelik hayatta kullandığı tüm ürünleri ithal olan bir ülke bence böyle zamlarla halkı daha da zorlamamalı. Yumurtaya zam, meyve - sebzeye zam, bakliyata zam, okul başlamadan önce kırtasiye ürünlerine zam, benzine zam, araçlara zam, elektronik eşyalara zam ve daha sayamayacağımız kadar ürüne zam yapıldı. Peki neden; durum sadece Amerika ile aramızda ki anlaşmazlıklar mı? Yoksa farklı nedenler mi var ortada. Ben aslında durumun Trump olduğunu düşünmüyorum.

Türkiye'nin zaten batmak üzere olduğunu ve bu durumun bir mazeret olabileceğini düşünüyorum. Kimse diyemez bana sen Amerika'yı tutuyorsun diye aksine en sevmediğim ülkelerden biridir. Fakat biraz da gözlerimizi açmamız gerçekleri görmemiz gerekiyor. Bunca zam bir olaydan sonra mı oldu veya Türkiye'nin ihraç ettiği çeliğin zamlanmasından sonra mı oldu? Düşününce farklı fikirler ortaya çıkıyor değil mi? Peki mesela bunlar oldu her şey gündeme yansıtıldığı şekilde gerçekleşti. Burada milli birlik ve beraberliğin ortaya çıkması gerekiyorken sadece belli bir kesim elindeki dövizleri bozdurdu, haberlerde döviz bürolarında gördüğümüz sıralar kamera arkasında kaldı. Çünkü bu olaya katılım azdı bence, neden derseniz dolar şuan 6.15 TL eğer katılım denildiği kadar fazla olsa idi herkes elindeki dövizi bozdursaydı Türk lirasının değeri  daha fazla yükselirdi.

Önerimdir bu milli birlik ve beraberliği ön plana çıkaran bir eylemdir aslında. Bu yüzden birlikte hareket etmeliyiz. Bir diğer görüşüm de şudur; ürünlere zam yapmak yerine hiç satmamayı denemeliyiz böylece Türkiye halkına değil de Amerika yönetimine karşı sergilediğimiz tutum ortaya çıkar. Çünkü şuan bu zamlardan en çok zarar gören yaralanan yine kendi halkımız.

 

 
Toplam blog
: 2
: 1543
Kayıt tarihi
: 10.08.18
 
 

..