Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Siyaset
 

Kime büyüdünüz Sn Başbakan!

Kime büyüdünüz Sn Başbakan!
 

başbakan


Hani, o anlı- şanlı gurup toplantılarınızda, o seçim sathı meydanlarınızda ‘’büyüdük, büyüdük’’ diye böbürleniyordunuz, esip gürlüyordunuz; hani dünyanın 16. büyük ekonomisi olmuştuk, hani, her şey bizi teğet geçecek kadar tepelerin başina çikmistik. Ne oldu da böyle, vatandaşin hak isteği karşisında birden küçülüverdik Sn Başbakan! Birden böyle İspanya ile Yunanistan ile kendimizi tartacak kadar tahterevallinin diğer ucuna oturduk. Ne oldu? Sn Erdoğan! Hani büyümüştük! Satışın yekununu yandaşin eline saydınız da, batışın yükünü neden vatandaşin beline yüklüyorsunuz Sn Başbakan! Bizim için büyümediğinize göre kimin için büyüdünüz Sn Başbakan! Kendiniz, çevreniz, yandaşlarınız için mi büyüdünüz? Sn Erdoğan! Biz yağmurun altında, çamurun içinde, karda kışta, fırtınada var gücümüzle çalisip meteliğe kuruşun attığımıza göre siz kimin metreler uzunluğundaki meblağları için büyüdünüz SN Başbakan!

Bu büyüme şekli bana bir lastiği hatırlatıyor, çekersen büyük bırakırsan küçük. Kime hangi şeklini gösterirsen. Yani! yandaşa büyük, vatandaşa küçük…. 

Büyümek adına ülkemizin satılmadık çakil taşinı bırakmadınız da sıra bölüşmeye gelince mi küçülüyoruz Sn Erdoğan! Hani rakamlarla, cetvellerle, pergellerle, grafiklerle kurum- kurum, pay/ payda hesabı ile anlatıyordunuz ne kadar çok büyüdüğümüzü, sıra bizim payımıza gelince mi küçüldük Sn Başbakan!

Kandırmacalar çok dolambaçlı yollarla anlatılabilir ama gerçeğin yüzü - bir -batacağız- sözü kadar yalındır ve yamandır işte Sn Başbakan! Demek büyümek bir yandaş yanılsamasından ibaretmiş. Vatandaşa büyümediğinize göre; kime büyüdünüz? Sn Başbakan! Size soruyorum kime büyüdük? Yoksa milleti ninni ile uyutup birilerini mi büyüttünüz Sn Erdoğan!

...........(m.ali şirin, tarih öğrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..