Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kime güvenelim şaşırdık!

Kime güvenelim şaşırdık!
 

Sabah erkenden iş yerini açmış, zorlu geçen sezonda peşinde koştuğu bir kaç işi bitirip hiç olmazsa vergilerini zamanında ödemenin telaşındaydı. Birden yardımcısının sesiyle irkildi.''Tabelamızı söküyorlar!''

Telaş etmeden daha önce Büyükşehir Belediyesinden almış olduğu, ilan reklam vergini ödediğini gösteren bildirim levhasını aldı. Zabıta komiserine levhayı gösterip ''nerede hata yaptığını'' sordu. Komiser o anda yardımcı olamayacağını bir kaç gün sonra müdürlüğe gidip konuyla ilgili bilgi alabileceğini söyledi.

Tabela ofisin yanındaki boş arsada, diğer işletmelerin tabelalarının yanında duruyordu. İlçe belediyesi olmasına rağmen, daha önce büyükşehir belediyesinden gelen görevliler kendisine tahakkuku bırakmış ve bunu ödediği taktirde tabelanın orda durabileceğini söylemişlerdi. O da gitmiş vergisini ödemiş ve görevini yerini getirmiş bir vatandaş olarak rahatlamıştı. Bu arada büyükşehir belediyesinin o bölgede bu yaptırımı olduğunu da kendisine ifade etmişlerdi.

O halde şimdi neden bu vergi ödeme levhası işe yaramıyordu ki?

Bir kaç deneme ve git gelden sonra zabıta komiseri ve müdürünü uygun bir zamanlarda yakalamayı başarmıştı. Amacı problem yaratmak değil sadece bilgilenmekti. Neden böyle oluyordu? Hem ödediği vergi boşa gidiyor, hem tabelasına yaptığı masraf heba oluyor, hem de bunca vakti harcanıyordu bu işlerin peşinde.

Sonunda öğrendikleri karşısında şok olmuştu. ''Size tahakkuk edilen her vergiyi sorgusuz sualsiz ödemeyin'' diyorlardı. Ve iki belediyenin arasındaki zıtlıkları, anlaşmazlıkları dile getiriyorlardı.

Resmi kuruluşların arasında bu şekilde oluşan görüş ayrılıklarının kurbanı, prosedüre göre işini yürütmeye çalışan vatandaş olmuştu.

Bu arada zabıta müdürüne teşekkür edip oradan ayrılırken kendi kendine düşünüyordu.''peki biz bu tür işlerimizde kime, nasıl güveneceğiz?''

 
Toplam blog
: 240
: 1628
Kayıt tarihi
: 18.08.06
 
 

Zamandan şikayet ederken, ne kadar hızlı aktığını fark edemeden geçmiş yıllar. Kırklı yıllar, kır..