Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kime hizmet ediyorsunuz?

Kime hizmet ediyorsunuz?
 

sömürü desteğine bu ülkenin ihtiyacı yoktur.


Son yıllarda emekçi o kadar ezildi ki adeta AKP iktidarı döneminde işçi, memur ve asgari ücretli İMFye uşak edilmiştir, ortada bir gerçek var ki AKP iktidarı ülkesine değil AB'ye hizmet ediyor.

İMF'nin dayatmalarına boyun eğen iktidar partisi her ne kadar ülkesine hizmet ediyor görünse de tüm piyasalara baktığınızda kapanan kepenkler içi kan ağlayan esnafı, traktörünü satan çifçiyi, haciz edilen emekçiyi göreceksiniz.

Hal böyle olunca günden güne gerileyen bir ekonomi, kirlenmiş bir siyasetle uygulanan politikalar artık ülke halkını sokaklara indirmekle patlama noktasına getirmiştir.

Memuriyet dönemimde birşey dikkatimi çekmişti, sayın Tayyip Erdoğanın devlet kuruluşlarında kadrolaşıp kadrolaşmadığı hakkında Bir gensoru önergesi verilmiş buna karşılık başbakanda valiliklere AKP tarafından tayin edilen memur olup olmadığını sormuştu.

O döneme kadar olmadığı ve daha sonraları gerçekten tüm kurumlarda atamalar olmuş, kendi iktidarına bağlı sendikalarcada kadrolaştığı ortaya çıkmıştır, amaç işçi emekçiyi kendi isteklerine karşı çıkmamaları, iktidara bağlı kalmalarını sağlamaktı.

Bu konuda başarılı oldu, işçi ve emekçinin memurun birkısım sendika aidatlarını ödeyecek, sendikalar kendi isteklerine uyacak sokaklara inmeyecekti.

Bununla birlikte İMF nin sinsi planı da sessiz sedasız yürüyecek, bir taraftan da çalışan emekçiye ücretlerinde küçük artışlar yapılarak, emekçi hakları devletçe gasbedilmiş oldu.

AKP iktidarı devletin temelini oluşturan emekçiyi ezmekle, uyguladığı yanlış politikayla emeğe saygıyı yok etmiş Üreticiye pranga vurmuştur.

Üretim olmayıp tüketimin artması da büsbütün enflasyonu körüklemiş buna rağmen AKP iktidarı gözlerinden at gözlüğünü çıkartmamakta da ısrar etmektedir.

İşsizliğin had safhaya ulaşması ve açlığın su yüzüne çıkması ile madalyonun görünmeyen yüzünü göstermiştir.

Ülke nereye gidiyor sorusu akla geliyor gerçekten üzüntü verici bir durum bu, hala ve hala ülkenin ekonomisinin iyiye gittiğini söylemek yalanla halkı kandırmaktır.

Acil önlemler almak yerine sadece ve sadece yasalar çıkartıp, Avrupa Birliği rüyasıyla yatıp kalkmakta ülkeyi büsbütün kaosa sürükemekten başka birşey değildir.

Ülkeyi ayakta tutan temel direkleri bir bir yıkmaya yoketmeye çalışan AKP iktidarı, bugün kendi zaaflarından vazgeçmeli, temsil ediyoruz dedikleri milli iradeye sahip olmalı, en kısa sürede de reform niteliğinde acil önlem paketi hazırlamalıdır, bunu hazırlarken de Amerikaya danışmamalıdır.

Acil önlem paketinde olması gerekenler;

1) Yasalara saygılı olmalı.
2) İnsan haklarına saygılı olmalı ( örneğin 1 mayıs bahar bayramı ) suç işlememeli.
3) Emekçinin haklarına saygılı olmalı.
4) Çiftçiye yeterince destek verilmeli.
5) Çiftçinin ürettiği mallar tek elden pazarlanmalıdır, 2.3. elden pazarlanmamalıdır.
6) Hayvancılık politikası yeniden yapılandırılmalı.
7) Küçük esnaf borç batağından kurtarılmalı.
8) Sanayicinin ürettiği mallar pazarlanmalı.
9) Bankacılık sektörü denetlenmeli, herkes kafasına göre faiz uygulamasına gitmemeli, haksız kazanç
kontrol altına alınmalı.
10) Devlet ihaleleri belli bir süreliğine de olsa dondurulmalı.
11) Madencilik sektörü yeniden yapılandırılmalı, bu sektörün denetimleri artırılmalı.
12) Denizcilik bakanlığı kurulmalı, denizlerimiz denetlenmelidir. ( insan kaçakçılığı ülkenin utanç kaynağı olmuştur )
Usülsüz avlanmalar balıkçılık sektörünü bitirme noktasına getirmiş, denizlerimizdeki balık türleri
azalmıştır, yok olmatehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir.

Uygulanan her yanlış politika ülke halkının sıkıntılarını artıracak, her türlü bölünme ve parçalanmalara yol açacaktır, ulusun bölünmez bütünlüğünün korunmasını sadece ve sadece ordumuzdan beklememek gerekir, çünkü ulusu refaha getirecek milli bir mücadele topyekün olmalıdır.


 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..