Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '14

 
Kategori
Seçim
 

Kime oy verilmeli?

Kime oy verilmeli?
 

Yerel seçim sathına girdiğimiz şu günlerde, adaylar harıl harıl milletin ayağına giderek kendini şirin gösterip seçilebilmenin peşindedirler. Kiminin planları, programları var kimin ise sadece güler yüzü. Kimi gerçekten vatandaşa hizmet sunmanın peşinde kimi de kendine hizmet sunmanın peşinde. Bizler işte bunu ayırmalıyız.

Biz seçmenler olarak da kimlere oy vereceğimize nasıl karar vereceğimizin hesabını yapmalıyız.  

Öncelikle medeni insanın, aydın insanın, ülkesini ve milletini düşünen insanın “doğruları ve yanlışları” olur. Bu kriterlere göre oy verir, şahsi menfaatlere göre değil. Onların partisi olmaz. Onların doğruları ve yanlışları olur, onlar hizmete oy verirler.

Bir partiye üye olanın düşünmesine gerek yok. O kendi partisine mecburen oy vermelidir. Ona diyeceğimiz de yok. O yolunu baştan seçmiştir. Ancak bizim gibi seçmenlerin kararı nasıl olmalıdır?

Kişisel menfaatler kısa sürede kar getirse de uzun vadede zarar getirir. Toplumsal menfaatler ise her zaman menfaatimiz gereğidir.

Öncelikle şahsi bütün menfaatlerimizi bir tarafa bırakıp; 1.Plan ve programına, 2. Adayın iradesine, dirayetine, 3. Planın uygulanabilirliğine ( somut mu)  bakmalıyız. Yani sunduğu plan ve programı gerçekten uygulanabilir iliği var mıdır? Bunlara bakmalıyız. Partisi hiç önemli değil.  

Mevcut başkanların ise geçmişine bakılmalıdır. Geçmişte ne yapmış, ne kadar yapmış veya yapabilmiş. Size karşı şahsi davranışları ( güler yüz, sağladığı çeşitli menfaatler) bir kenara bırakılıp iliniz, ilçeniz yani milletiniz için nasıl hizmet sunabilmiş, buna bakılmalıdır. Geçmişte kimler daha iyi hizmetler vermiş? “Şimdi ise kim DAHA İYİ iyisini yapabilir”.  Böyle düşünmeliyiz.  

Sadece güler yüze, şahsi menfaatlere göre oy verilirse sonradan “bu şehir neden geri kaldı, neden bu şehre hizmet yapılmadı” diye söylenmeye hakkımız olmaz. Benim sevdiğim parti veya benim sevdiğim insan diyerek oy verilmez. Sevilmesi gereken; şehirdir, millettir, ülkedir, hizmettir. amca, dayı, oğul baba, akraba değil.

Başkan adayının şahsını çok seviyor olabilir siniz. Ama şehriniz veya ülkeniz çökmüş olması, hizmet alamamış olması size ve topluma ne fayda sağlamış olur? O hizmetsizliğin vebali, böyle düşünmeden, şahsi menfaatleri doğrultusunda oy verenlerin sırtındadır!

Yani; HİZMETE OY VERMELİ, ŞAHSİ MENFAATLERE VE YA DUYGUSALLIĞA DEĞİL…

Bazıları da var ki; geçen seçim döneminde verdiği sözleri bir seçim dönemi yapmamış bu seçim arifesinde yapmaya çalışıyor. Bu da demektir ki; şimdi size verdiği sözleri de gelecek seçim arifesinde yapacaktır.

AKILLI SEÇMEN, MİLLETİNİ VE DEVLETİNİ DÜŞÜNEN SEÇMEN, BU KRİTERLERE GÖRE OY VERENDİR.

 

 

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..