Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '08

 
Kategori
Blog
Okunma Sayısı
776
 

Kimi arıyorum, biliyor musunuz?

Kimi arıyorum, biliyor musunuz?
 

Kimi arıyorum, biliyor musunuz?


Duyduk duymadık demeyin
Sıcak havalarda palto, pardesü giymeyin!
Mine Hanım haber verdi
Ben artık 26. ebeyim.
Ağrısız, sızısız doğum yaptırırım
Nurtopu gibi çocuklar beni bekleyin!

Arkadaşlar bu ebelik biraz tehlikeli iş mi acaba da birçoğunuz kabul etmiyorsunuz? Ben, Tijhal ve Zeynep Kibaroğlu Hanımlar gönüllü ebeyiz vallahi. Her daim yedekte bekliyoruz. Sizler ebe olmazsanız, kadınlarımız gebe olmazsa vay halimize. Her ailenin 3-5 çocuk sayısını bulması zor. Yaşasın ebelik, diyerek başlıyorum işe.

Değerli arkadaşlar,

Sevgili ALEV MEISEL’in 02.03.2008 tarihinde başlattığı bu sevimli bulmaca oyunu bir ara aktüalitesini yitirir gibi oldu. Tıklanma sayıları azaldı. Biraz hareketlendirmemiz gerekir.

Bazı arkadaşlarımız zor şeyler soruyorlar, koydukları resimle de kendimizi fizik yazılıda hissediyoruz. Mesela Mudo kardeşimiz.:) Bazıları da aradıkları yazarı tanıtıcı hiçbir ipucu vermiyorlar. Yumağı atıveriyorlar önümüze. İpin ucunu kendimiz buluyoruz. Mesela Zeynep G. Kibaroğlu arkadaşımız:)

Ben yeterli ipucu vereceğim sizlere. Çok değerli ve hepinizin tanıyabileceği, sevilen bir arkadaşımızı soracağım.

"Fikirlerini ve söylediklerini asla kabul edemem... Ama onları söyleme hakkını ölünceye kadar savunurum..." Voltaire

Her şeyi yazabilirsiniz, onun bloğunu eleştirebilirsiniz, saygı duyar. Ama kendi düşüncesine olan saygısı daha fazladır. Zira ne yazdığını, ne konuştuğunu bilen bir arkadaşımızdır.

Bu sitede en sevdiğim kimsedir dersem abartmamış olurum. Tüm arkadaşlarımıza sevgi ve saygı hislerim var. Hatta bazılarına ters düşsem, eleştirsem, eleştirilsem de... Ama bu arkadaşımızın yeri başkadır.

“Alkışı en sessiz karşılayan, alkışı hak etmiş demektir.” – Emerson

Bu söz de kendisi için söylenmiş olabilir.

Şimdi sıkı durun! Önce kemerlerinizi bağlayın, sonra arkanıza yaslanın! İşte kendisini tanıtıcı bilgiler yumağı:

* Blog yazarı olmayan tek blog yazarı

* Toplam blog: 146 | Toplam yorum: 695 | Toplam mesaj: 134 | Ortalama okunma sayısı: 886

* Geçenlerde 33. yaşını kutladı. Akıllıların, çok yönlülerin burcundan, benim gibi İKİZLER, hem de aynı günde doğmuşuz. 30 yıl arayla..:)

* Özellikle felsefe ve psikoloji alanında makaleler, diğer alanlarda da deneme ve köşe yazıları yazmaktadır.

* Kabataş Erkek Lisesi Matematik Bölümü’nden, Marmara Üniversitesi Makine Bölümü’nden, arkasından da Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden mezun olmuş. Yeter mi? Yani eğitimi yeterli mi, daha okusun mu? “Daha okusun başbakan olsun!” diyenler parmak kaldırsın!

* Başbakan olmaz sevgili dostumuz. Matematikçidir o. Kabataş Lisesi onun için çok özeldir. En güzel anıları vardır o lisede.

* Bu arkadaşımız o kadar mütevazı bir insandır ki, kimsenin kalbini kırmamaya çalışır, eğitimi benden fazla olmasına rağmen, yaşıma ve yaşam tecrübelerime istinaden bana sık sık “üstat!” diye hitap eder.

* Ortak bir yönümüz daha var, ikimiz de rahmetli Cem Muhtar Karaca’nın ve annesi İrma Toto Karaca’nın dostluklarını tattık.

* Son ipucu; blog yazarı olmayan yazarımız, dostluğa çok değer verir, galerisi de eski dostlarının resimleriyle doludur.

Arkadaşlar yumak elinizde, bulun ipucunu yazın arkadaşımızın lakap olarak kullandığı ismi. Tam olarak tabii.
Lütfen ALEV MEISEL Hanım'ın bizlere sunduğu bu güzel BİLMECE OYUNU'nun tekrar canlanmasına katkıda bulunun. Bilseniz de bilmeseniz de herkesin yorumunu anında yayına alıp, cevap vereceğim. Bilenlerin bildiklerini sonunda açıklayacağım tabii.

Çok sayıda arkadaşımız doğru cevabı bulurlarsa eleme yapacağız.


* Elemeler nasıl olacak?

Önümüzdeki Pazar günü sevgili Sema Şener arkadaşımız, sessiz çığlık Yüksel Hanımla birlikte Fatih Ormanı’nda ön etütleri yapıp kene muayenesinden geçirdikten sonra bize durumu bildirecek. Maksat elekten geçirdikten sonra yere düşenlerin kene kapmamaları. Elekte birden fazla kişi kalırsa onlar da kendi aralarında güreş tutup neticeyi bize bildirecekler. Güreş müsabakasından sonra da yazı mı tura mı atıp, yenilenin mi yenenin mi EBE olacağına karar vereceğiz. Bu kadar basit yani.

Bu arada ben tanıtacak arkadaş ararken isim seçmede biraz tereddüte düştüm.
"Acaba benden önce başkası da sormuş mu?" diye.

Mesela ÜMİT CULDUZ arkadaşımız 2 defa sorulmuş. Sitenin en sevilen yazarlarından biri. 5 defa da sorulsa hakkı ama yine de sorulmamış arkadaşları sorsak daha iyi.

Aslında 1 defa ebe olan, bir ikinci defa ebe olmamalı ama ebe talebi az olduğundan kural esnekliği yapılıyor.

ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar, ebelik yapmak istemeyenleri sayın Başbakanımıza şikayet edeceğim. Hastanelerimizin durumunu biliyorsunuz, kan ağlıyorlar. Sağlıklı giden hasta geliyor, değil mi Tijhal Hanım? Bir de bütün doğumları hastanelere yüklemeyelim. Memleketin ebeye ihtiyacı var ebeye! Yoksa bu Avrupalılar kökümüzü kurutacaklar.:)

Saygı ve sevgilerimle.

Mustafa Mumcu 16. 06. 2008 / 13:27

YENİ MB ve "KİMİ ARIYORUM, BİLİYOR MUSUNUZ?" LOGOLARI için tıklayınız:

http://www.mustafamumcu.com/forum/index.php?topic=423.0


BİLMECEMİZLE İLGİLİ İSTATİSTİK BİLGİLER:

Özgün İsim: Kimi arıyorum, biliyor musunuz?

1. ALEV MEISEL 02.03.2008 - 20:44 oyunu başlattı.
Kimi arıyorum, biliyor musunuz? (615 tıklanma) (Cevap: yolun *diğer* yarısı) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=96221

2. Ebe ŞÜKRÜYE KAYHAN
Bulun / Bilin Bakalım (623 tıklanma) (Cevap: Beyhan Biçkin KOZANOĞLU)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=96790

3. Ebe TIJHAL
Bulun / Bilin Bakalım (528 tıklanma) (Cevap: Mustafa MUMCU)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=97919#

4. Ebe MUSTAFA MUMCU
Bu yazarımızı tanıdınız mı? (467 tıklanma) (Cevap: Ali GÜLCÜ)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98161

5. Ebe MUDO
“Bilin, bulun bakalım” (608 tıklanma) (Cevap: Oğuzhan BÖLÜKBAŞI)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98765

6. Ebe ZEYNEP GÜLAY KİBAROĞLU
MB üyeleri bilin bakalım- Bu arkadaşımız kim? (470 tıklanma) (Cevap: Ümit CULDUZ)http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98511

7. Ebe September1 ÖZLEM
Acaba kim? (371 tıklanma) (Cevap: Neşe EVRİM)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100086

8. Ebe OKAN TINMAZ
Bulun / Bilin! O kim? (468 tıklanma) (Cevap: September ÖZLEM)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100457

9. Ebe EROL IŞIK
Bilin bakalım o kim? (280 tıklanma) (Cevap: KWN YİN)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=108292

18. Ebe İLYAS BAYRAM (10-17. ebeleri bulamadım. Var mı acaba?)
Benim aradığımı kolay bulacaksınız. (272) (Cevap: İbrahim KAYA)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109085

19. Ebe AHMET BALCI
Kitap hediyeli Bulmaca (223 tıklanma) (Cevap: Ümit CULDUZ)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109388

20. Ebe NEZOM
Bilin bakalım kimi arıyorum! (266 tıklanma) (Cevap: NARÇİÇEĞİ)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=110402

21. Ebe. Mine&Sevinçoğlu
Bilin bakalım kimi arıyorum! (213 tıklanma) (Cevap: Ezgi UMUT)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=111005

22. Ebe mihasu
Bilin bakalım bu kim? (264 tıklanma) (Cevap: Dilek Ç)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=111786

23. Ebe Ümit CULDUZ
Kimi arıyorum, biliyor musunuz? (461 tıklanma) (Cevap: İlker KONAN)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=112446

24. Ebe Ruksan İLDAN
Kimi arıyorum, biliyor musunuz? (242 tıklanma) (Cevap: Yeşilsoğan)
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=114270

25. Ebe Mine
Kimi arıyorum, biliyor musunuz? (287 tıklanma) (Cevap: Fahri KARATAŞ)http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=114540#

26. Ebe Mustafa Mumcu

Kimi arıyorum, biliyor musunuz?

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

bilirsiniz meşhur bir laf vardır. Gecikmiş adalet adalet değildir denir. İyi de ya bu adalet hiç gelmese daha mı iyi olur? Benimki de o misal...Zaten kabahatliyim yazıyı yorumlamamışım bile. Haberim olmadığından. Ama şimdi kendimi mücrim gibi hissettim inan. Teveccühünüzden ve bir İzmir Beyefendisi tavrınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım. Not: Mustafa Abi elbette üstad derim sana. Niye mi? Hukuk Fakültesi'nden hem de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olup meşruiyet ile meşrutiyet arasındaki farkı bilmeyenlerin olduğu, bakire yazacağına bağkire yazan mezunların olduğu bir konjonktürde senin dikkatin dilbilgisi birikimin göz ardı edilebilir mi sanıyorun? Hem de yılların süzgecinden geçmiş bir şekilde. Mübalağasız söylüyorum yukarıda anlattıklarım kulaktan dolma falan değildir. Şahitlerim bile mevcuttur. Saygılarımla Abi. Gecikme için umarım bağışlarsınn

Baver Ergun 
 02.11.2008 0:01
Cevap :
Sevgili BAVER'ciğim, Ben zaten meşguliyetinden dolayı yazıyı okuyamadığını tahmin ediyordum. Ayrıca senin hakkında yazdıklarım da içimden gelen samimi düşüncelerim olduğu için sen hiç okumasan da hakkındaki düşüncelerim böyle güzel ve pozitif. Ama okuduğuna da sevindim. Senin gibi bir şahsiyet tarafından sevilip, sayılmak da benim için onur verici bir durum tabii. Sağol. Gecikme filan önemli değil! Bağışlanacak bir durum da yok tabii. Saygı ve sevgiler.  02.11.2008 10:09
 

Sn. Baver Ergun'u, sayenizde tanımış oldum! Hazırladığınız liste de çok işimize yarayacak! Sağolun! Elinize sağlık! Selamlar, saygılar!

Alev Meisel 
 03.07.2008 17:38
Cevap :
Rica ederim. Sevgili BAVER ERGUN'u tanımak bence bir kazançtır. Çok değer verdiğim, gerçekten saygıyı, sevgiyi en çok hak eden insanlardan biridir. Bu blogtan henüz haberi olmadığını düşünüyorum. Olsaydı mutlaka mesaj yazar, düşüncelerim için teşekkür ederdi. Saygı ve sevgilerimle.  03.07.2008 23:10
 

Alev Hanım, ben gönderilen cevapların hepsini yazdım. Okumadınız galiba. BAVER ERGUN'du aradığım arkadaş. Kendisi bile okuyamadı bu bloğu. Benim yazılarımı sık sık okuyan sevgili BAVER bu bulmacada kendisini sorduğumdan haberdar değil. Zira BLOG hiçbir şekilde ön plana çıkarılmadı. Ben bu sitede PROVOKATÖR olarak bulunmuyorum. Düşüncelerim de iftira ve ortalığı karıştırmak niteliği taşımıyor. Siz istediğiniz gibi düşünün! Ben de izin verirseniz bildiğim gibi düşünme hürriyetine sahip olayım. Editör meditör fazla polemiğe de girmek istemiyorum, bu konuda herhangi birisinden nasihat dinlemek de istemem. Ruksan Hanım'ın bana şantaj yapmaya gücü yetmez ama ifadesi o şekilde. Kim oluyor da beni ürkütecek? Ebe mebe kim olursa olsun. Beni ilgilendirmiyor. Siz seçin! Beni gebe hanımlarımız ilgilendiriyor. Her Türk kadınının 3'ten fazla çocuk yapması ilgilendiriyor. Yoksa bu Avrupalılar kökümüzü kurutacaklar. İyi günler.

Mustafa Mumcu 
 28.06.2008 5:51
 

Ne zaman devreye girer? Kayırmanın başka bir yüzü var mıdır? Olumlu mudur? Sizin takdirinize bırakıyorum! Sevmek: Editörlerimizin bizleri sevmesini beklemek doğru mu? Yazılarımızı: Takdir veya tenkit dışında (yazarlar arasında ayırım yapmadan; eski arkadaşlıkların, köklü dostlukların etkisi altında kalmadan) değerlendirmeleri bizlere yeterli olmaz mı? Eğer sizin bu yazınıza, haksız bir müdahale var ise, bana da var demektir! Ben hiç bir editörü tanımam, onların da benim varlığımdan pek haberleri olduğunu sanmam! Maksatlı bir engelleme çabası için, önceden bir sürtüşmenin varolması gerekmez mi? Bir editör "Sizi seviyorum Alev Hanım!" ile karşıma dikilse, huzursuz olurum! Yaptığım işi yazılarımı üslubumu sevebilirler! Ruksan Hanım'ı yeterince tanımıyorum! Fakat size baskı, şantaj vs. uygulayabileceğine ihtimal veremiyorum! Neden böyle bir şeye ihtiyaç duysun? Kendisi de bu oyuna güzel bir katkıda bulundu! Siz kimi aradınız? Sizden sonra ebe kim olsun? Selamlar! Sevenleriniz var! Değil mi

Alev Meisel 
 26.06.2008 12:19
Cevap :
Alev Hanım, ben gönderilen cevapların hepsini yazdım. Okumadınız galiba. BAVER ERGUN'du aradığım arkadaş. Kendisi bile okuyamadı bu bloğu. Benim yazılarımı sık sık okuyan sevgili BAVER bu bulmacada kendisini sorduğumdan haberdar değil. Zira BLOG hiçbir şekilde ön plana çıkarılmadı. Ben bu sitede PROVOKATÖR olarak bulunmuyorum. Düşüncelerim de iftira ve ortalığı karıştırmak niteliği taşımıyor. Siz istediğiniz gibi düşünün! Ben de izin verirseniz bildiğim gibi düşünme hürriyetine sahip olayım. Editör meditör fazla polemiğe de girmek istemiyorum, bu konuda herhangi birisinden nasihat dinlemek de istemem. Ruksan Hanım'ın bana şantaj yapmaya gücü yetmez ama ifadesi o şekilde. Kim oluyor da beni ürkütecek? Ebe mebe kim olursa olsun. Beni ilgilendirmiyor. Siz seçin! Beni gebe hanımlarımız ilgilendiriyor. Her Türk kadınının 3'ten fazla çocuk yapması ilgilendiriyor. Yoksa bu Avrupalılar kökümüzü kurutacaklar. İyi günler.  26.06.2008 13:49
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 325
Toplam yorum
: 2858
Toplam mesaj
: 684
Ort. okunma sayısı
: 3160
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster