Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '18

 
Kategori
Siyaset
 

Kimin Kimle İttifak Yaptığı Önemli Değil; Önemli Olan HAYIR’cıların ve EVET’çilerin İttifakı

Kimin Kimle İttifak Yaptığı Önemli Değil; Önemli Olan HAYIR’cıların ve EVET’çilerin İttifakı
 

Sayın Bahçeli MHP tüzel kişiliğini AKP’ye götürebilir ama MHP’ye oy verenleri götüremez ve MHP’ye oy verenlerin ne kadarının EVET, ne kadarının da HAYIR bloğunda yer aldığı bilinmiyor; belki de sadece vekilleriyle kendisini götürüyordur.

MHP malum çıkışıyla göz önünde olan parti ama diğer partilerde de durum farklı değil, HAYIR diyen AKP’li, EVET diyen CHP’li var; siz neye göre hesap yapıyorsunuz?

Partileri atın bir tarafa, özellikle başkanlık sistemini ve parlamenter düzeni bilen kimseler partiye göre oy vermeyecekler. Her Partide % bilmem kaç EVET, % bilmem kaç da HAYIR oyu var.

AKP’liler EVET der, yok böyle bir şey. Öyle olsa Sayın Cumhurbaşkanı niye endişe etsin. %49 zaten kendi oyları var, en kötü ihtimal %7-8 de MHP’den gelse…

Hesabı bu şekilde yapan yanar, partilerin oyları değil başkanlığı isteyenler ve karşı olanlar önemli. Ben söyleyim CHP’de bile EVET diyen vardır.

Bir de EVET-HAYIR bloğunun üzerinden çok sular aktı… O tablonun öyle kaldığını hiç sanmıyorum…

Muhalefet kampanyasını AKP karşıtlığı üzerinden değil başkanlık karşıtlığı üzerinden yaparsa başkanlık sistemine karşı olanların oyunu alır, değilse kendi oyunu alır yaya kalır.

Muhalefet EVET-HAYIR bloğuna niye bel bağlıyor ki, orada da sonuçta arada 2 puan vardı, ne değişti ki kapansın…

AKP’nin %55’in üzerinde oyu var… Madem öyle sıkıntı yok… Hayır, eğer söylendiği gibi AKP içerisinde %10’lara varan HAYIR’cı varsa çok büyük sıkıntı var ve Cumhurbaşkanı da bunun farkında.

Hiçbir parti kendi oyunu alamaz ama bu sefer başka partilerin oyunu alır. AKP’liler CHP’ye (Ya da CHP’liler AKP’ye) oy vermeyeceğine göre ben kaymaların daha çok İyi Parti'de toplanacağını düşünüyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..