Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

29 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Kimin kimyası bozulmadı ki memlekette?

Kimin kimyası bozulmadı ki memlekette?
 

Kimine gore namus kimine gore kimya...


Sayın Uğur Dündar'ın eşi hakkında ortaya atılan, insanlık dışı iddia sonucu, normal insan tepkisi gösteren Sayın Dündar'a tüm aklı başında insanlar hak verdi.

Çok sevdiğimiz saygı duyduğumuz bir insan olması dışında, duruşunda senelerce milim değişim yapmayan, akılcı ve tarafsız haberciliği ile de saygınlık hakeden bu insanın, insan olarak üzüntüsünü paylaştık.

Sunduğu haber programı sonrası yaptığı cağrılardan biri de sayın başbakanaydı.

Başbakan bugün bir tv kanalında cevap hakkını kullanmış.

Şimdi akıl sağlığı yerinde olan tüm insanların bu iki kişiyi tamamen ön yargısız seyretmesi lazım.

Ben ucundan kıyısından az buçuk psikolji okudum. Davranışların, sözlerin insan kişiliğini ortaya koyan en büyük etken olduğunu anlayacak kadar yani.

Bir kişi var: canı yanmış. Namusum dediği uzun yıllar evli olmasına rağmen hiç bir zaman medyaya yem etmediği biricik eşine, cocuklarının anasına, kendi namusu hakkında bile bilgi sahibi olmayan birileri tarafından iftira atılmış. Nereye kime dert yanacağını da şaşırmış çünkü iftirayı atan, zaten şikayet için başvurulacak bir yermiş.

Aman derdime derman olacak en büyük kim var başımda diye düşünmüş, başbakanım demiş bir yanlışa düşerek sormuş ' Sayın başbakanım bu sizin eşinize yapılsaydı.....'

Aldığı cevap aynen şu: '....Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda. Sadece bununla başlamıyor. Bundan önce başlayan bir süreç bu. Yani şu anda memuriyetini tam anlamıyla gayet güzel bir şekilde yerine getiriyor. Yaptığı iş bu. Yaptığı görevi dürüst yapmak lazım. Geç bu işi, ne dürüst haberciliği. Sadece memuriyetinin gereğini yapıyor. Ve seçimi farklı bir atmosfere sokarak sürdürmenin gayreti içerisinde. Belki de bu isyanlar oradan da geliyor olabilir.”

Bir yerde, yardım isteyen bir el, diğer yanda o ele kızılcık sopası ile vuran bir dil.

Normal her erkeğin eşine atılan iftiraya göstereceği tepkiyi gösterince kimya bozuluyorsa, hiç kimseye taviz vermeyen bir insan 'memurıyetını' yapıyor diye suçlanıyorsa, Türkiyenin sayılı dürüst gazetecilerinden biri ' dürüstlüğe davet ediliyorsa, seçim kaygısını her fırsatta dile getiren sayın başbakan size soruyorum

MEMLEKETTE KİMİN KİMYASI BOZULMADI Kİ?

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..