Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Kiminin derdi hendek kazmak, kiminin derdi başkan olmak; halkı düşünen yok

Kiminin derdi hendek kazmak, kiminin derdi başkan olmak; halkı düşünen yok
 

Vatanın bütünlüğünü gerekçe göstererek yüz sene daha savaşırsınız. Ama insanların sabrının da bir hududu vardır. Bu nedenle ben bir isyan bekliyorum. Ama bu isyan nasıl olacak, kestirmek zor.

Bu insanlar 30 yıldır savaşın içindeler. Doğru ama savaşın şekli değişti. Kandil, sınır ötesi, sokak hareketleri… Savaş devletle PKK arasındaydı. Şimdi o yörenin halkı da savaşın içine sokuldu; evler cephe oldu. Buna o yörenin halkı ne kadar dayanabilir, bilmiyorum. Yetkililer yakında bu işin biteceğini söylüyorlar ama bana hiç inandırıcı gelmiyor.

PKK hendek kazmakta ustalaşmış. Gerilla savaşında uzmanlaşmış. Kandil dağlarında kuş gibi avlanmaktansa bu gücünü kullanmak isteyecektir. İlgimi çeken bir ayrıntı var. Şüphesiz güvenlik güçleri bizden daha iyi bilir ama şöyle bir durum var sanki. PKK militanlarının dağdan inmesine, sınırı geçip ülkeye girmesine falan ses çıkarılmıyor, burada karşılanıyor sanki. Ülkeye hiç sokulmasalar daha iyi değil mi. Gerilla savaşlarında 1000’e yakın teröristin öldürüldüğü söyleniyor. Belki bu kadar daha var. Bunca terörist Diyarbakır’ın Sur’una ne zaman nereden geldi? Bunlar Türkiye içindeki teröristler değil, dağdan geldikleri söyleniyor.  Uçan balonla falan mı indi?

PKK’nın kendi militanları da dâhil ölümleri umursadığını sanmıyorum. Çok acayip bir durummuş gibi vaveyla yapmamız anlamsız. İnsanların acılarını anlıyorum ama savaş halindeyiz doğal olarak çocuklarımız ülkemizi korumak için ölecek, şehit olacak. Neden böyle oluyor dediğiniz zaman Kerim Korkut “Devletimiz barışı düşünmüyor” diye yazdığında yanında olacaktınız.

Ve ülke kan gölü, birilerinin derdi de başkanlık, yeni Anayasa. Eloğlu hendeklere yazıyor Anayasayı, gidin oradan okuyun. Ülke meselesi olduğu zaman Kerim Korkut ağır konuşur. Kimsenin de mevkiine, şununa bununa bakmaz. Yazık bu insanlara ya! Oralarda insanların çektiğini bir Allah bilir! Madem birlikten beraberlikten bahsediyorsunuz o insanların acılarını, külfetlerini, yaşam zorluklarını hep birlikte paylaşmalıyız. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..