Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '06

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kımız çiftliği...

Kımız çiftliği...
 

İzmir'in Kemalpaşa yolu üzerinde Kımız çiftliği'ne yolumuz bir şekilde düştü..Dar bakımsız yoldan içeri girince sanırım bir iki km ilerlediğimiz de bizleri köpekler ve tarlaların içinde karınlarını doyuran atlar karşılıyor...

Biraz daha ilerleyince bir grup kazak halkının buraya yerleştiğini görüyoruz.. Sağda solda kendilerine göre evleri mevcut.. Tam tepe noktaya geldiğimizde burada kazakların hem ticaret hem ziyaret hemde kendi kültürlerini tanıtmak amacıyla kurdukları otağ ve kendi kültürlerine has yemeklerini sundukları restorantla karşılaşıyoruz.

Buranın en önemli özelliği kımız üretmeleri...Kımız çok fatdalı bir içecek olup,birçok hastalığa iyi geldiğini söylüyorlar.. Tadı ekşimsi biraz ayran tadı gibi..Ben sevdim mesela.

Otağın içine girdiğinizde kendilerine özgü örtülerle desenlerle döşendiğini görüyorsunuz.. Tarihleriyle ilgili bilgiler bulunmakta...Orada yaşayan biri bunları anlatıyor size... Büyükleri kurmuş bu otağı yı...Çocuklarada bakımı ve işletmesi düşüyormuş.

Atlarla dolu ağıllar bulunmakta... Karayağızından sarı toyuna,midilliden beyazına hepsi var... İsteyen ata binebiliyor yanında görevli eşliğinde....

Restoranlarında normal yemekler dışında , kendilerine özgü asya yemeklerini de sunuyorlar türk müziği eşliğinde..Hoş vakit geçirebilirsiniz.....

Kımız almak isterseniz de günlük şişelenmiş şekilde satın alabiliyorsunuz...Son zamanlarda turistler için de bu kımız çiftliği ziyaret edilen mekanlardan biri olmuş..

Bir gurup kazak kendi hallerinde kendi kültürlerine bu şekilde sahip çıkmalarını büyük bir başarı olarak görüyorum ve takdir ediyorum..

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..