Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '20

 
Kategori
Futurizm
 

Kimler Kalır Geriye? - 3 -

...

Endülüs tıbbının parlak ismi Ebu’l-Kasım ez-Zehrevi, tüm zamanların en büyük cerrahlarındandır. Kitaplarında, kendi icadı ameliyat ve dağlama aletlerinin çizimleri ve kullanım biçimlerini tanımlamıştır (yıl 980). 1000'li yıllarda kaleme aldığı yöntemleri, üç-dört asır boyunca – yani Rönesans’a kadar - Batı hekimlerinin başlıca ‘cerrahi müdahale’ kaynağı olmuştur. Bilge yönetici başa gelir; alimin marifeti, iltifata tabi olur.

Dünyamızın bir virüs sınavından geçmekte olduğu şu günlerde, her nedense başka virüslerin saldırısına uğradım. Öylesine açtığım bir televizyon kanalında, zulümden sağ kurtulmuş bir kurban; beyaz ırkın (İngiliz, Amerikan, ..?) tahakkümü altına girmiş siyahî insanların sırayla nasıl ölümüne dövüldüklerini anlatıyordu. Hemen kanal değiştirdim. Aynı gün, Çin’de, yıllardır yasadışı organ nakli ve alımı gerçekleştirildiğini; bu zorbaca işlemin, başta Falun Gong (*) uygulayıcıları olmak üzere, Çin hapishanelerinde ve toplama kamplarında inançları yüzünden hapis tutulan masum insanları hedef aldığını öğrendim. "“... Bu insanlar, Çin devleti tarafından gönülsüz organ donörü olarak kullanılmakta, henüz canlı iken organları çıkarılıp satılmaktadır..”.

Tespitleri toparlayıp, hakiki anlamlarını vermeyi deneyelim.

- "Ne oldu, sence kimler kazandı?"..  -"Köylüler, onlar her zaman kazanır". Eşkiyadan korunmak amacıyla kısıtlı kaynaklarını samuraylar ile paylaşmayı göze alan köylüler; savaşçıların “samimiyetini” gözleyip onlara “inanınca”, birlik olup, ellerini taşın altına koymaya soyunurlar. Haydutlar mağlup edilir; silahşorlar yollarına giderler; köylüler kalıp, Tarih’le-yaşıt kadim düzenlerini sürdürürler.

Nuh Tufanı’nın ana fikri, yalnızca çağrıya uyup tekneye binenlerin felaketi sağ atlatmalarıdır, demiştik. İnanmayanlar, tufan sırasında azgın sularda sürüklenip gitmişlerdir, Nuh’un oğlu dahil. Sonrasındaki insanlık soyunu ve tarihini, kalanlar oluşturmuşlardır.
Lut’un meselinde, iş sanki daha da ciddidir: Lut ve kızları dışında, kimse çürümüş Sodom ve Gomorra’yı terk etmez; eşi bile, “dönüp arkaya bakmama” emrini çiğnediği için taş kesilir. Yani neredeyse uyarı’yı alan dışında, bağışlanan yoktur.

Yine, Nietzsche konuşuyor: “... Burada açıklık da yoktur; köşe-bucak, karanlık hücre, Hristiyancadır; burada beden hor görülür; hijyen, duyusallık diye reddedilir; Kilise kendisini temizliğe karşı bile korur. - Magribiler İspanya’dan uzaklaştırıldıktan sonra alınan ilk Hristiyanca(!) önlem, halka açık hamamların kapatılması oldu; bunlardan yalnızca Cordoba’da 270 tane vardı.”. Bilgisiz ideolog başa gelir; akıl baştan, sağlık bedenden gider.

“Nihilizm kapıya dayandı!”. Friedrich Nietzsche, “Güç İstenci”, 1883-1888. Nietzsche’nin kehânetinin işlerliğini, 20. yüzyıldaki toplumsal, ahlâkî, kültürel ve politik çözülme, gerileme ve çöküşle birlikte pratik ettik; 21. Yüzyılda da izlemeyi sürdürüyoruz. Kehanetin iyisi kötüsü olmaz; doğru öngörü gerçekleşir.

Bir arkadaşım, petrol zengini (ahlâk fakiri) bir müslüman (!) devlette , yoksul (ve müslüman) ülkelerden getirilen işçilerin, akıl almaz çalışma ve barınma koşullarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamazdı. Üstelik, bu sözde dindarlar, Kitap'ta şöyle azarlanırken: “Arkadan çekiştirmeyi, yüze karşı eğlenmeyi âdet edinen herkesin vay haline! O ki, mal toplamış ve onu sayıp durmuştur. O, malının kendisini ebedî kılacağını zanneder.”.  “Hayır! Doğrusu siz yetime ikram etmiyorsunuz, yoksulu yedirmeye birbirinizi teşvik etmiyorsunuz. Haram helâl demeden mirası yiyorsunuz. Malı aşırı biçimde seviyorsunuz.”

Günümüzde, Vatikan Bankası'nın kontrolünde, iki milyar sterlin (3.7 milyar dolar) olduğu tahmin ediliyor.(**). “Dünya Altın Konseyi (World Gold Council), 2018 Ekim ayı verilerini dikkate alarak, dünyada en çok altına sahip ülkeleri / kuruluşları belirledi. Uluslararası Para Fonu (IMF), listede üst sıralarda yer aldı. (***). Bunları da, yine Kitaplar’dan aldığımız sözler mahkum etsin:

“Altını ve gümüşü yığıp da onu Allah yolunda harcamayanlar yok mu, işte onlara elem verici bir azabı müjdele!”. (Tevbe:34). "Yeryüzünde kendinize hazineler biriktirmeyin. Burada güve ve pas onları yiyip bitirir, hırsızlar da girip çalarlar. (Matta 6: 19). “Hiç kimse iki efendiye kulluk edemez. Ya birinden nefret edip öbürünü sever ya da birine bağlanıp öbürünü hor görür. Siz hem Tanrı’ya hem de paraya kulluk edemezsiniz.”. (Matta 6:24)

Uyarılanlardan, Kalbiyle Kulak Verenlerden, Geriye Kalanlar'dan olmayı ummak için gereken erdemler; vicdan, yardımlaşma ve iyi ahlâk oluyor, diye inanıyorum.

Bülent Tuncer;  Ankara, Nisan 2020

 (*) “Falun Gong”, Çin tarihi kadar eski bir uygulama olmasına rağmen, ilk kez 1992 yılında Li Hongzhi tarafından geniş çapta halka tanıtılmıştır. Zihin ve beden sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu için büyük ilgi görmüş ve kısa sürede Çin’in her köşesine ve tüm dünyaya yayılmıştır. Bugün 100’ün üzerinde ülkede milyonlarca insan tarafından uygulanmaktadır. Falun Gong, Buda Okuluna ait olmasına rağmen, Budizm ile veya herhangi bir din ile ilgisi yoktur. Falun Gong bir din değil, bir xiu-lian (zihin-beden gelişimi) sistemidir. Tamamen insan doğasını, ahlakını ve bedenini geliştirmeyi hedefleyen antik bir uygulamadır. Falun Gong, insan sağlığına olan muazzam faydaları sayesinde, 1990’ların başında Çin’in genelinde oldukça popüler oldu. Çin hükümeti tarafından başta desteklendi ve birçok ödüle layık görüldü. Yedi yıl gibi kısa bir sürede, Falun Gong uygulayan kişi sayısı 100 milyona ulaşıp, Komünist Parti üye sayısını geçince, Çin hükümeti Falun Gong uygulayıcılarını bir tehdit olarak görmeye başladı. 20 Temmuz 1999’da o dönemin devlet başkanı Jiang Zemin Falun Gong’u ülkede yasakladığını ilan etti ve “yok etmek” için karalama kampanyası başlattı.”).

(**)Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan 'World' adlı dergiye göre, mal varlığının büyük kısmını altın rezervi olarak saklayan Vatikan, bu servetin büyük kısmını Federal Reserve Bank'te tutuyor. Kilise ayrıca, Shell, General Motors, Bethlehem Steel, General Electric gibi büyük şirketlerde de hisse sahibi. Vatikan tarafından yapılan yatırımlar, birçok ülkede vergiden de muaf tutuluyor.

(***) İşte ülkelerin güncel altın rezervleri: 1- Amerika Birleşik Devletleri: 8133,5(ton); 2- Almanya: 3369,9(ton); 3- IMF: 2814,0 (ton)  .. ”.
 

 
Toplam blog
: 3
: 111
Kayıt tarihi
: 29.03.20
 
 

"Bilgi Sistemleri" alanının, analiz, tasarım ve kurulum safhalarında çalıştım. Edebiyat, sinema, ..