Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '16

 
Kategori
Hukuk
 

Kimler kira gelirleri için beyanname vermek zorunda değil ?

Kimler kira gelirleri için beyanname vermek zorunda değil ?
 

Kira Gelir Beyanı 2016


Merhaba
 
Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının (2015 yılı için istisna tutarı 3.600 TL) altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır.
 
Ayrıca
 
Dar mu¨kellefler, tamamı Tu¨rkiye’de tevkif suretiyle vergilendirilmis¸ olan gayrimenkul sermaye iratları ic¸in yıllık beyanname vermezler. Digˆer gelirler ic¸in yıllık beyanname vermeleri halinde de tevkifata tabi tutulan bu gelirlerini beyannameye dahil etmezler .
 
Örnek olarak ikametgahı Almanya'da olan ve ayrıca 6 aydan az Türkiyede bulunan kişilerin işyeri kira gelirleri kaç lira olursa olsun beyan edilmeyecektir.
 
Ek olarak herhangi bir bedel alınmamak kaydı ile
 
1- Boş kalan gayrimenkullerin korunması amacıyla bedelsiz olarak başkalarının ikametine bırakılması,
 
2- Binaların mal sahiplerinin çocuklarının, anne ve babalarının veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi, (Ancak, bu kimselerin her birinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmişse bu konutların yalnız birisi için emsal kira bedeli hesaplanmaz. Örnek olarak, mal sahibi baba, çocuğunun ikametine iki adet gayrimenkul tahsis etmişse sadece bir adet gayrimenkul için emsal kira bedeli hesaplanmayıp diğeri için emsal kira bedeli hesaplanacaktır.)
 
3- Mal sahibi ile birlikte akrabaların da aynı evde veya dairede ikamet etmesi,
 
4- Genel bütçeye dahil daireler ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyeler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan kiralamalar.
Saygılarımla
Mali Müşavir Evren Özmen
info@ozmconsultancy.com
 
Toplam blog
: 10
: 254
Kayıt tarihi
: 23.07.15
 
 

Mali Müşavirim Uzmanlık Alanım Kooperatifler, Organize Sanayi bölgeleri ve Site yönetimleridir. A..