Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kimler saç ekimi yapabilir

Kimler saç ekimi yapabilir
 

Saç ekim merkezleri, Estetik doktorlar, ve dermatoloji uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi uygun görülen saç ekimi işlemi, günümüzde birçok başka tıp branşı ve sağlık personelleri tarafından yapılmaktadır. Hatta bazen konuyla alakası olmayan çekirdekten yetişme diye tabir ettiğimiz kişiler tarafından bile yapılmaktadır.

Saç ekimi ameliyatlarında hasta için en önemli kriterin saç ekimi fiyatı olduğunu gördük. Hatta Google arama motorunda bile, saç ekimi fiyatları en çok aranan kelimeler arasında. Bu yüzden saç ekimi işleminin kimin tarafından yapılacağı merkezin hangi şartlar da bu operasyonu gerçekleştireceği hasta tarafından 2. plana atılmaktadır. Evet bizimde bu makaleyi yazma sebebimiz bu. Saç ekimi ameliyatlarını kim yapar. Herkes saç ekimi yapabilir mi ?

Herkes saç ekimi yapamaz. Yapabiliyor olsa bile bu hasta için bir problemdir. Saç ekimi bir estetik ameliyattır. Bu ameliyat ise estetik ve plastik cerrahi uzmanlarına düşer. Tabi ki tüm işlemi estetik cerrah yapmaz. Zaten de yapmaz. Tabi ki ameliyat ta ona asiste edecek bir ekip olmalı. Saç köklerini toplayan onları ayrıştıran kısacası ameliyat süresince doktora zaman kaybettirecek tüm işleri yapacak bir ekip hazır bulunmalı. Fakat doktorun ameliyatı yönetmesi işlemin ne zaman başlayıp ne kadar ekim yapılacağı anestezi gibi tıbbi tüm işlemler ameliyatı yöneten estetik cerraha düşer.

Herkes saç ekimi yapmaz. Bu işe kendisini adamış, yıllarca tıp fakültesi okuyup ve bu işi en iyi bilen kişilere karşı, bu işi çekirdekten yetişmiş v.s gibi ekiplerin yapması etik olarak doğru bir davranış değil. Zaten hasta içinde riskleri var.Herkes saç ekimi yapabilir mi sorusunu değiştirelim. Herkes burun ameliyatı yapabilir mi ? bir diş doktoru bir genel cerrah bir ortopedist burun estetiği yapabilir mi ? Tabi ki Hayır! Saç ekiminin de sistematik olarak burun estetiğinden kısacası diğer tüm estetik operasyonlardan farklı yoktur. Bir estetik cerrah diş çekmeye kalmaz. Bir ortopedi ameliyatına girmez.

Herkes saç ekimi yapabilir mi ?

Sorusunun cevabını biraz olsun aldığınızı düşünüyorum. Estetik cerrahlar dokulara insan şekline çok hassastırlar. İz bırakmadan yüzünüzden bir şeyler çıkarabilir, dikebilir. Bu onların işi. Saç ekimi de aynı şekilde onların işi.

Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız eğer, bu işi en iyi yapabilecek olan estetik cerrahları tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

Op Dr Ali Mezdeği

Web : http://www.sacekimmerkezi.com

Tel    : 0212 241 3 241

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..