Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kimler Yüz Germe Operasyonlarına Adaydır?

Kimler Yüz Germe Operasyonlarına Adaydır?
 

Kimler yüz germe operasyonlarına adaydır?


Cildimiz gün geçtikçe yıpranmakta ve yer çekimine karşı verdiği savaşta yenik düşmektedir. Bu durumlarda ise yüzde sarkma ve kırışmalar meydana gelmektedir. Özellikle orta yaş (30-50) ve 50 yaş üstünde gerçekleşen bu durum, cerrahi müdahaleler ile kolaylıkla giderilmektedir.
Yüz gerdirme estetiği kavramı, sarkmış ve deforme olmuş yüzü toparlama, gerdirme ve yeniden eski doğal ve genç görünüme kavuşturmayı hedeflemektedir. Yüz germe, alın germe, kaş germe, orta yüz germe gibi uygulama alanları olan yüz gerdirme estetiği, son yıllarda birçok kadın ve erkek tarafından tercih edilmektedir.
Yaşlanma ile beraber yüzdeki yağ dokusu azalmakta ve deri de gün geçtikçe elastikliğini kaybetmektedir. Bunun sonucunda 50’li yaşlarda yüz derisi sarkmaya başlar. Yüz germe operasyonları da bu yaşlılık bulguların giderilmesine yardımcı olacak bir uygulamadır. Yüz germe ameliyatları, zamanla yüze fazla gelen ve sarkan cildi alarak, gerginleştirme şeklinde yapılır.
 
Yüz Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanmaktadır?
 
Yüz germe operasyonu genellikler 50 yaşını aşan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Hastaların çoğunluğunu kadınların oluşturmasına rağmen, son dönemde erkekler tarafından da tercih edilen bir estetik operasyon olarak ortaya çıkmaktadır. Genellikle 50 yaş sınırından bahsediyor olmamıza karşın, cildi stres, alkol, sigara, hava kirliliği gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak daha önceden sarkmış ve zarar görmüş bireyler de bu operasyonlardan yararlanarak, faydalı sonuçlar elde edebilmektedir. Kısaca cildinin sarkmış görünümünden rahatsız olan herkes yüz germe operasyonu adayıdır diyebiliriz.
Orta yaş (30-50) kadınlar ise genellikle endoskopik orta yüz gerdirme ameliyatını tercih etmektedir. Endoskopik orta yüz gerdirme ameliyatı bütünsel olmadığı için 50’li yaşlardaki kadınlara tavsiye edilmemektedir. 50’li yaşlardaki kadınlar tam yüz gerdirme operasyonları sayesinde daha sağlıklı sonuçlar elde edebilmektedir. Yüz gerdirme operasyonları genellikle, 40-50 yaş arası ve 50 yaş üstü kadınlara uygulanmaktadır. Fakat herhangi kronik bir rahatsızlığı ya da tehlikeli bir durumu bulunmuyorsa 80 yaşındaki kadınlar bile bu operasyondan yararlanabilmektedir.
 
En Çok Tercih Edilen Estetik Ameliyatı
Herhangi bir tehlikesi olmayan yüz gerdirme operasyonları, estetik cerrahinin en önemli uygulama alanlarından birini oluşturmaktadır. Yaşlılık, stres, yerçekimi, alkol, sigara, hava kirliliği gibi durumlardan ötürü yüz bölgesi basıklaşmış, sarkmış ya da kırışmış, göz altlarında çukurluklar oluşmuş kişilere uygulanan bu operasyon, kişilerin yüz yapısına göre de değişik biçimlerde uygulanmaktadır.
 
Kimler Yüz Germe Operasyonuna İhtiyaç Duymaktadır?
Yüzde, yıllar geçtikçe deformasyonlar ve yaşlılık belirtileri oluşmaktadır. Göz altlarında çukurluklar, dudak ve yanağın kenarındaki çizgiler, kaz ayağı diye tabir ettiğimiz göz kenarı kırışıklıkları, sarkma, yağlanma, katmanların oluşması, çene altındaki izler; yüz gerdirme ameliyatına ihtiyaç olduğunun en önemli belirtilerindendir. Bu tip şikayetlere sahip olan ve aynaya her baktığında mutsuzluk hisseden her birey orta yüz germe operasyonu ile özledikleri eski görümlerine kavuşabilmektedir.
 
Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
 
Site:            http://www.selcukinanli.com/
 
 
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..