Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Kimlere aşık oluruz

Kimlere aşık oluruz
 

Dünyada insan niye o seçilmiş kişiye aşık olur acaba? Bunun mutlaka bir sebebi vardır. Ben bir insanın aşık olmasını 4 sebebe bağlıyorum. Aşağıda yazan sebepler veya durumlar mutlaka sizinde aşık olduğunuz kişi ile durumuna uyacağını düşünüyorum.

1- Aynı ortamda bulunduğumuz kişilere: Dünyada milyarlarca insan yaşamaktadır. Fakat biz küçük bir grubun üyesiyizdir. Bu grup içerisinde beraber olduğumuz insanlara aşık oluruz. Sebebi de o kişilerle genellikle aynı ortak gaye için çalışmak ve sürekli aynı ortamı paylaşmaktan doğan alışkanlıklar diye nitelendirebiliriz. Hep birbirini görmek ve dolayısı ile o kişi olmadan bende olamam fikri doğunca o kişiye aşık olmaya başlarız.

2- Kendimize yakın hissettiğimiz insanlara: Hayatta kişiliğimize yakın kişilerden hoşlanırız. Çünkü bir hayatı paylaşmak isteyeceğimiz için o kişiyi kendimize yakın görmemiz o kişiye aşık olmamız için yeterli olacaktır. Mesela klasik müzik seven bir kişi karşılaştığı kişinin de klasik müzikten hoşlandığı öğrendiği zaman ona karşı bir sempati oluşur. Aynı yemeği sevmek, aynı takımı tutmak, aynı renkleri sevmek gibi bir çok ortak noktanın birleşmesi ile doğar aşk.

3- Zıt karakterdeki kişilere: Gerçekte zıt kutuplar birbirini çeker diye boşa dememişler. Eğer bir kişi ile zıt karakterler taşıyor ise büyük bir aşkın olması kaçınılmazdır. Çünkü kavgalardan doğar derler büyük aşklar. Zıt kutuptaki insanlar bir süre kavga ettikten sonra birbirlerine o kadar alışırlar ki kavga etmeden veya karşısındaki kişi ile konuşmadan yapamazlar.

4- Bir görüşte aşık olan kişiler: Gerçekten bir görüşte aşk olup olmadığına dair o kadar çok söylem vardır ki. Fakat bir görüşte aşka ben de inanmaktayım belki insan bir defa gördüğü birine nasıl aşık olur diye sorulabilir. Evet olabilir insan karşısındaki insan belki hayalindeki insan tipine benzemesinden dolayı ilk görüşte aşık olur bence. Kafasında çizdiği bi şekil vardır ve karşısına bu şekilde biri çıktığı zaman o kişiye bağlanır ve aşık olur.

Yukarda 4 sebep saydım bir genelleme yaparak. Belki bu genel durumlar arttırılabilir fakat ben bunları yeterli buldum eğer sizlerinde eklemek istediği bi durum varsa eklemekten gurur duyarım.

Yazımızı güzel bir Nazım Hikmet şiiri ile bitirelim.

Sen
Sen esirliğim ve hürriyetimsin,
çıplak bir yaz gecesi gibi yanan etimsin
sen memleketimsin.
Sen ela gözlerinde yeşil hareler,
sen büyük, güzel ve muzaffer
ve ulaşıldıkça ulaşılmaz olan hasretimsin.

Nazım Hikmet Ran

 
Toplam blog
: 3
: 1836
Kayıt tarihi
: 23.09.07
 
 

1984 Mersin doğumluyum. İlk ve orta okulu Mersin'de okuduktan sonra Atatürk Üniv. Ağrı Eğitim Fak. S..