Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kimlerle arkadaş olamayız?

Kimlerle arkadaş olamayız?
 

Kimlerle arkadaş olamayız değil de olamıyoruz desek daha doğru olur; çünkü toplumsal yapımızın yarattığı bir durum bu. Normalde arkadaşlığın sınırı yok, herkes herkesle arkadaş olabilir. Ama işte bazı kişilerle bazı nedenlerden dolayı aramıza sınır çizilmiş. Arkadaşlık insanları biraz aynı konuma getiriyor. E bunların da konumu farklı. Olmuyor o zaman.

Öğretmeninizle arkadaş gibi olabilir misiniz? Aranızdaki statü farkı buna engel. Yanında düğmenizi iliklemişsiniz. Efendim demişsiniz. Elinize cetvelle vurmuş… Keza müdürünüzle ya da patronunuzla, askerde komutanınızla (sivildeyken bile) Dini ya da ilmi statüsü olan kimselerle de arkadaşlık zor. Doktorunla arkadaş olamazsın. Tabii ki bunların eşleriyle de.

Statü farkı sosyal hayatı kısıtlıyor. Kıvaç Tatlıtuğ ile arkadaş olabilir misiniz, Tarkan’la ya da Obama’yla? Hiç sanmıyorum; mahallenizin muhtarıyla bile zor. Bunlarla arkadaş olmak için bunlar gibi olmak zorundasınız.

Bunlarla aşk da yaşayamazsınız. Bazen öğretmenine âşık olan öğrenci, işçisiyle evlenen patron duyarız da istisna.

Büyüklerle ya da küçüklerle de arkadaş olamayız. Daha doğrusu olamıyoruz. “O senin ayarın mı?” diyorlar; boyum kilom aynı olmalıymış!

Aile efradı ve akrabalarla arkadaşlık zaten yok. Annen baban ve kardeşinle arkadaş gibi olamazsın. Hala, teyze, dayı, amca keza. Arkadaşının annesi babasıyla da arkadaş olamazsın.

Şöyle bir bakıyorum da sosyal çevremiz de zaten bunlar. Amcaoğullarıyla bile arkadaş olamazsın. Dayıoğlu, teyze oğlu, yeğen…

Ya insan kıtlığı mı var, git Çinli Wang Lee ile arkadaş ol. Yine de tuhaf geliyor insana…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..