Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '07

 
Kategori
Güncel
 

Kimlik bunalımı

Kimlik bunalımı
 

Prof. Dr. Halaçoğlu, Türkiye’de yaşayan Kürtler'in Türkmen kökenli, Kürt Alevileri'nin ise "Ermeni kökenli" olduğunu iddia etmiş.

Profesördür. Bir bildiği vardır herhalde. Aksi halde, söylediklerini yanlış anlaşılmasın, diye izah etmesi gerekmezdi.

YÖK'le birlikte, akademik unvanların (hak edişleri) dağıtımı da, siyasilerin işe tanıdık adam yerleştirmesine benzedi.

Gerçekten ilginç konuşmalara da rastlıyoruz çevremizde.

Ülkemizde, farklı düşünen veya kendini farklı bir milletten, dinden veya mezhepten hisseden insanları, kendi çizgimize çekebilmek için adeta yarış halindeyiz. Kendi sırt kamburumuzu görmekten uzak, insanların nasıl yaşaması gerektiği hakkında ahkam kesiyoruz.

Ben bunu daha çok siyasi menfaatler, medyada yerleşik sorumsuzluklar ile böyle olur olmaz gerçek dışı açıklamalarla, insanlara yön vermeye çalışan kişilere bağlıyorum.

Bir insan kendini nasıl hissediyorsa, toplum kendini nasıl ifade ediyorsa, bırakalım dedikleri gibi olsun.

Toplumsal bir rahatsızlığımız var. İnsanların nasıl yaşaması gerektiğine, inançlarına, vücutlarını nasıl kullanacaklarına varıncaya kadar karışıyoruz.

Sohbet sırasında laf açılınca bir bilen hemen söze başlar. Tarihten başlayarak, farklı milliyet veya dinden veya mezhepten olanların, aslında Türk ve Müslüman vs.. olduğundan söz ederek, bu günkü yaşam tarzlarının ve inanışlarının yanlış olduğunu ve kendisine göre onların nasıl yanılgıya düştüğünü bir güzel ifade eder.

Bırakalım bu işleri. Alevi ise Alevi olsun. Kürt’se Kürt olsun. Kendini nasıl görüyorsa, nasıl inanıyorsa öyle olsun birader...

Ne olur ki?

Foto: arte en blonc y negro

 
Toplam blog
: 144
: 899
Kayıt tarihi
: 06.02.07
 
 

Gazete ve kitaplara hep tersten göz atar, daha sonra okumaya başlarım. Bu özelliğim devrik cümlel..